Pitabröd 8 st:

  • 1/2 pkt torr jäst (till bröd) (drygt 2 tsk)
  • 1 tsk socker
  • 3 dl vatten
  • 8 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olivolja

Blanda jäst socker och 1 dl ljummet vatten. Låt vakna i 5-10 minuter.

Blanda mjöl och salt i en annan bunke. Gör en grop i mitten

Blanda olivolja i jästblandningen och häll i mjölgropen.

Mata in mjöl och knåda förhand till en deg. Späd med upp till 2 dl vatten allt eftersom.

Låt jäsa under plastfolie i 1 1/2 timme.

Baka ut till 8 pizzatunna bröd. Pensla med olja. Låt vila någon minut.

Nagga med gaffel.

Grädda 6 minuter i 200 grader. Pitabröden ska inte få färg.

Låt svalna.

Vid servering:

Pensla med olivolja. Grilla hastigt utan att bröden mörknar alt. Stek snabbt i stekpanna.

Gyroskött:

  • 800-1200 g benfri fläskkarré
  • 2 tsk salt

Kryddpasta

  • 1,5 msk oregano
  • 1msk paprikapulver
  • 0,5 msk rökt paprikapulver
  • 1,5 tsk malen spiskummin
  • 1 msk senap
  • 1,5 msk torkad ingefära
  • 1/2 tsk chiliflakes
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 dl olivolja

Blanda allt till kryddpastan.

Skär karrén i 1,5 cm tjocka skivor. Gnid in kryddpastan och låt marinera i plastpåse. Typ halva dagen…

Torka av kryddpastan och salta.

Grilla karrén.

Strimla.

Ta ett pitabröd.

Fyll med karré, pommes, tomater och lök. Toppa med yoghurt och grillkrydda

Rulla ihop.

Njut!