Magisk god dovhjortsstek.

Hade en ca 1600g stor stek. Den saltades och pepprades och fick sen en stekyta runt om i stekpannan.

Blandade ihop ett par matskedar god olivolja, en rejäl mängd timjan, två matskedar honung och lite extra salt och peppar.

Vi la steken i en ugnsform, smorde in den i honungsblandningen och skjutsade in i nedre delen av ugnen i 125⁰.

Där låg den bra prick två timmar. Då hade  den fått en innertemp på 58⁰.

Svepte steken i folie och hällde över stekskyn i en kastrull. Och så höjde vi tempen och langade in potatis. Och när den var nästan klar även en form med kvisttomater i oliv-/cotronolja. (Lite timjan hade inte varit fel heller).

Kokade ihop stekskyn med 2-3 dl matgrädde och lät den reducera lite. Och sist i med en klick smör.

Sen var det bara att skära upp köttet och servera.

Magiskt!