Vilken lugn och mysig lördag.
Fint väder. Sol men kyligt.
Våra äggulor, som legat i salt och socker sen i söndags plockades fram ur kylen. Fasta och blanka.
Sköljde av dom och la i ugnen på ca 80⁰ i ett par timmar.
Sen hade dom torkat och kändes som ost i konsistens. Och smakade massor!!!
Grillade till lunch och sen hade jag en sortera- och placera-dag.
Alla sommarkläder fick lämna plats för stickade dito. Ull och underställ puttade undan shorts och linnen. Vinterkläder hängdes på plats. Och så fixade jag plats för IKEA-prylarna i köksskåpen.
Dock har jag inte hittat nån plats för vår julservis.
Har i alla fall närskådat den och det är:
11 stora (25 cm) – nästintill nyskick
8 mellanstora (21,5 cm) – lätt använda men utan skador
12 assietter (17 cm) – fint till mycket fint skick
Dessutom fick jag meddelade att säljaren hittat två till av de största som vi ska hämta idag.
Middagen denna lördag blev nåt alldeles extra. 🤩🤩🤩🤩
Till förrätt gjorde vi en ny variant av råbiff.
Så här tänkte jag:
Och så här blev det:
Provencalsk sallad (ruccolan hade frysit i vår kyl som fått spunk). Svenskt innanlår kryddat med olivolja, salt och peppar. Knaperstekt panchetta. Chilimayo. Oliver med havssalt. Torkade tranbär. Och så rivet gravad och torkad äggula.
Alltså!!! Perfekta smaker.
Sen till huvudrätt lättrimmad och ugnsbakad torskrygg, brynt smör med gurktärningar och potatisstomp med västerbottensost. Allt toppat med Kalixlöjrom och vårlök. (Recept här: här!)
Det kändes faktiskt som om vi satt och provsmakade oss genom nyårsmiddagen.
Grå söndag. Och vi vet bara att vi ska hämta tallrikar samt kika på en gungstol.
Lämna ett svar