Det sista vi gjorde i natt, vid halv två, var att kolla vädret för tisdagen. Det skulle börja regna 04 och fortsätta precis hela dagen.

När vi vaknade, 9.30, var det mulet. Och 22 grader. Inget regn.

Men eftersom det skulle regna dök jag in i ytterligare ett köksskåp.

När det var rent, sorterat och fritt från sånt vi aldrig kommer använda när vi lagar mat hade det ännu inte börjat regna.

Så jag och maken flyttade ut på gräsmattan för att svettas i ett tabatapass.

Och då kom solen.

Efter träning och dusch blev det grill till lunch: kycklingkorv.

Resten av dagen gick åt till att rensa ogräs, flytta jordgubbsrevor, sopsortera, vattna och så blev det en 7 km prommis.

Hann även med lite altanmys innan middag. Dock med a smell of death. (!)

Det verkar nämligen som om vi har ett dött djur under vår gula boda. Kanske nåt som utkommit Svea men som ändå strukit med? Det luktar i alla fall skunk. Så, det måste bli ett mindre angenämnt jobb att fixa bort i morgon. Blä..

Middagen åt vi dock inomhus och slapp därmed liklukten.

Skönt det. För det blev galet gott: italiensk pastasallad.

Vi mixade en burk avrunnen soltorkade tomater (200g) med en riven vitlök, skal från en citron, olivolja och nästan saft från en halv citron.

Den geggan blandade vi med kokt pasta (4 portioner ca 400g)

Sen toppade vi med två salladslökar, en frp cocktailtomater, massa oliver, hackad chili, två mozzarellor och mycket basilika. Och så en liten dutt extra olivolja samt peppar.

Serverade till italienskt bröd och lufttorkad skinka.

Super.

Och sen lite jordgubbar och glass.

Väderrapporten sen: med tanke på utlovat regn och svalare så jublade vi över mulen morgon, sen uppklarnande, så sol på det. 22-24 grader. Betyg: 4.