Men vilken fantastisk lördag. Vädret var med oss precis hela dagen. Som varmast mätte vår termometer upp 24,4 grader i skuggan.

Vi var utomhus exakt hels dagen. Först blev gräsmattan klippt och allt annat växande fick vatten.

Sen blev det en promenad innan det blev grillad flinta med bönsallad till lunch, på altanen.

Därefter planterade vi 12 pellisar och lika många lobelior i blomlådor under fönstren, på altanen och i krukor på trappan.

Femtonåringen med kompis tog en sväng till hamnen för att bada. Enligt ungen är det visst riktigt skönt i vattnet redan. Jag undrar jag…

Solen fortsatte lysa och det blev ytterligare en promenad.

Vid halv sju hammar altanen i skugga och då kommer blodsugarna. Så då gick vi in och städade toaletter och skurade tvättstugan.

Sen blev det hemmagjord sushi.

Passade perfekt efter en varm och svettig dag.

Vi har nu gått in i årets ljusaste dygn. Enligt vädersiterna har vi midnattssol 15-27 juni. Det kan ju inte stämma eftersom vi har några mil till polcirkeln men det finns inga tider för solens upp- och nedgång dessa dygn, varje sommar.

Ljust är det i alla fall. Inte bara dessa dygn utan hela juni och juli. Först i augusti brukar nätterna börja bli mörka.

Solen lyser på oss även denna söndag och det var 22 grader ute redan klockan nio. Om det inte vore för att precis allt är överdammat av gult tallpollen skulle morgonkaffet ha intagits utomhus. Men jag vill skölja av altan och utemöbler innan vi vistas där.

Hoppas nu på en riktigt mysig söndag.