Alltså.. vilket omväxlande jobb man har!

Började dagen kl 9 idag – jag stängde förskolan så jag började sist av alla. Sju minuter över nio gick jag på kafferast! 🙂 Jag var så illa piskad. Vi hade tvärgrupper idag och skulle till skogen typ en halvtimme senare. Så ville jag ha mitt kaffe var det bara att gå rasta! Men då slapp jag ju klä barnen!

image150

Jag var med "mellanbarnen" i skogen idag. Dom som är ca 3 år. Vi gick en lååång skogspromenad i hyffsat väder. Och varenda grotta/skreva/ihåligt träd dom såg var boplatser för troll och likande. Och vi pedagoger var inte sena att hänga med i fantasivärlden. Tillslut var en flicka rädd och ville inte att vi skulle vika av från stigen mera.

image151

Fick även agera medlare i ett bråk om en flicka. Jepp. Om en tjej. Tjejen i fråga ville två andra flickor hålla i handen när vi promenerade. Kruxet var att tjejen själv ville bara hålla i en. Alltså – BRÅK och GRÅT. Ungar!

Till lunch åt vi Pytt i panna. Enkel mat. Slapp hacka och dela. Bara tjata om att inte äta med händerna, sitta still på stolarna, inte leka med glasen, inte sjunga vid matbordet, inte skrika, inte slicka på smörkniven, inte kladda med matrester.. typ… Och så hann jag ju äta lite själv, förstås…

Jag hade hand om sovvilan idag. Precis när alla lagt sig upptäcker jag att den minsta av alla luktar SKIT. Bara att skicka ut henne för att få rent i rumpan. Men då slapp jag ju det själv i alla fall! Alla somnade fint.

Före mellanmålet lekte dom själva, ganska bra. Bara lite småbråk. En pojke gick och knyckte play-doo-lera ett par gånger, för att tugga på! Alltså… Och inte ville han spotta ut den heller. En annan slängde en ny leksaksbil i golvet så den pajjade.

image152

Till mellis fick vi nybakta småfrallor. Och alla åt snällt. Vid mitt bord. I det andra rummet ropade och stojade det mest hela tiden. Tur vi hade stängd dörr så jag kunde dricka mitt kaffe i nästan lugn och ro! Sen blev det dock stressigt. Hann knappt få på alla barnen sina kläder innan jag plötsligt blev ensam kvar på avdelningen. Tjoho.. slängde in mjölken i kylen och lämnade allt otorkat och osopat. Fick gå in och fixa det senare…

image153

Ute höll de största barnen på krocka med sparkcyklarna på de mindre barnens trehjulingar. Och inte lyssnade dom när vi sa till dom heller. Inte förrän vi hotade med att ta undan deras sparkcyklar. Då gick dom och snurrade i gungorna istället – något dom inte heller får göra!! Sen var det lugnt och skönt.. Jag gick in och snyggade till avdelningen och sen skickade jag hem resten av personalen. Då var det bara två barn kvar. Varav ett sovande. Han somnade på skötbordet när han fick ren blöja. Hans far kom och skulle hämta honom med cykel, men fick cykla hem efter bilen. Till på köpet var det här en tvååring som absolut inte får sova på dagarna – då är han visst uppe för sen på kvällarna. Men vi kunde omöjligt få liv i honom. Vi hade säkert kunnat hänga honom upp och ned utan att han skulle vaknat. Men just innan hans pappa kom med bilen vaknade han – ledsen!

Ett barn kvar. Han och jag städade uteförrådet. Det tyckte han var jätteskoj. Hmmm… jag tyckte det var mest jobbigt och dammigt. Men tiden gick ju fort ialla fall…Sen blev han "belönad" med glass, innan hans mamma kom.

Jag låste och gick hem!

Tjoho. Undra vad som händer imorgon?

image154