Semesterresan som skulle gått av stapeln 2020, men som blev framskjuten till 2021, närmar sig. En resa vi inte vill åka på. Och jag har gjort lite efterforskningar för en tid sedan.

  1. Våra flygtider stämmer inte med TUIs sida. Vi ska, enligt pappren åka en tisdagmorgon. Enligt TUIs bokningssystem flyger dom torsdagkvällar från Luleå. Dessutom med annat flygbolag än vad vi har på våra resehandlingar.
  2. Inte heller Ving eller Apollo flyger tisdagar från Luleå, så ett sådant flyg kan vi inte vara ”inhyrda” på.
  3. TUI har inte informerat oss om några förändrade flygtider. Dessa tider passar inte alls med vår semester – vi måste ju ta extra dagar. Dessutom hinner skolan börja.

Jag kollade med Swedavia om flyget TUI menar att vi ska åka med – men de kunde inte se så långt fram i tiden.

Kollade även med Norwegian (som vi enligt våra papper ska åka med) men dom hittade inte någon sådan flygning.

Så har jag avvaktat och väntat på att TUI ska höra av sig till mig. Men det har dom inte gjort. Och nu ska resan vara slutbetald om två veckor.

Så i onsdags ringde jag Tui, direkt dom öppnade kundtjänsten på morgonen, och informerade om vad jag ”visste”.

– Nej, vad jag kan se ska ni åka på en tisdag.
– Men ni flyger ju inte från Luleå på tisdagar! Ni flyger ju på torsdagar…?
– Ja, näe, hmmm… kanske det har kommit en sen ändring som vi inte hunnit maila ut åt er…
– Fast det har sett ut så här länge.. jag har ju väntat på att ni ska höra av er till mig, men det har ni ju inte gjort.
– Hm…. jag ska kolla.. ja. Men du har rätt! Det flyget är ju inställt!

No shit, Sherlock!

Sen försökte hon med att vi blir ju ombokade till tordagen (vilket vi ju inte kan) och att vi kan få åka en vecka tidigare (då vi har utbildningsvecka). Och tillslut kom förslaget att vi ju kunde få avboka, utan kostnad.

TUI hade med andra ord inte tänkt tala om åt oss att vårt plan var inställt förrän vi slutbetalat vår resa och därmed skulle ha fått ligga ute med betydligt fler slantar, fram tills de har tid/råd att återbetala oss för en resa de inte kan leverera. Eller så efter vi valt att avboka själva (vilket vi ju skulle ha gjort då jag inte alls tänker åka någonstans detta coronaår) och därmed förlorat anmälningsavgiften. FULT.

Men nu är resan avbokad. Och alla pengar ska återbetalas.

Känns konstigt att inte ha någon resa inbokad – det har vi ju typ alltid. Men i år vill vi ju ändå inte åka någonstans. Och lika bättre att inte ha något inbokat till nästa sommar då vi inte har en blekaste aning om hur läget ser ut då.

I övrigt så gick både onsdagen och torsdagen smärtfritt. Kallt ute. Vindbrallor och mössa på. Långt i från govärmen södra delen av landet njuter av just nu.

Men vi kan i alla fall käka ute på balkongen (även om lite infravärme fick hjälpa till på onsdagkväll)

Igår blev det en sen kvällsprommis. Idag blev det en milasväng före middagen.

Och så lyckas vi inte komma i säng i rätt tid på kvällarna. Precis som alltid den här tiden på året, när solen inte alls går och sover.

Men nu är det dags att borsta gaddarna. Fredag i morgon. Fyspass 6.50. Sen jobb.