Det blev en baklördag.

Började med att baka skorpor. Ville ha nåt gott till den så himla smarriga äppelmarmeladen vi gjorde för några veckor sedan.

Nu saknade jag en del ingredienser och bytte ut dessa mot andra. Och eftersom smöret låg i frysen smälte jag det istället för att använda det kallt.

Detta resulterade i en lös smet som absolut inte gick att rulla till längder. Klickade istället ut rundlar direkt på plåten. Och det blev sååå goda skorpor med smak av kanel. Recept här: Runda skorpor med sirap och råsocker

Sen gick vi ut. Jätteskönt promenadväder. Handlade på hemvägen. Vi behövde bland annat hamburgerbröd, eftersom vi glömt dom vi köpt hemma i Kalix. Men sonen tyckte jag skulle baka egna. Så det gjorde jag.

Direkt efter vi käkat upp resterna av smörgåstårtan satte jag en deg.

Och medan den jäste gick jag ut och fixade upp tre ljusslingor. Så skönt att göra sånt medan det fortfarande är varmt. Ena slingan lyckades vi pilla ut genom ett hål i golvet från en gammal elkabel. Det innebär att vi kan sticka i den inne i bodan och slipper använda motorvärmaruttager.

Bakade ut bröden och fortsatte sen utomhus. Såpskurade altan och bro. Och sen kallsåpade jag båda. För att preppa dom inför vinter och snö. Maken skurade upp soptunnorna för säsongen. Nu är det slut på att slänga sopor för denna gång. Bara att ta med hem fram till nästa juni.

Skurade även upp gräsklipparen och tömde trädgårdssklangen.

Sen var det dags att grädda bröden. Dom blev helt perfekta. Här är receptet på dom: Hembakade hamburgerbröd

Maken och sonen fixade hamburgerfärs som så småningom grillades. Jag skötte potatisen och övriga tillbehör.

Avslutade kvällen med massa nostalgimusik på Spotify.