Såg en film med Kevin Bacon i huvudrollen igår kväll.

Death Sentece.

image343

Kevin Bacon spelar en trevlig kostymsnubbe, Nick Hume, som är VD för ett större företag har en vacker fru som han älskar och två perfekta tonårssöner. Allt är frid och fröjd. Enda tills Nick blir ögonvittne till hur hans älsta son blir knivskuren till döds av ett gangstergäng i samband med ett inträdesprov till just detta gäng. Och när han inser att förövaren inte kommer få något långt straff, trots det brutala mordet, struntar han i att vittna och beslutar sig för att hämnas på egen hand.

Filmer med Kevin Bacon brukar vara bra. Han är ju suverän på spela halvpsykopat. Här är han dock en helyllekille som ser rött, eller snarare svart, när rättssystemet inte fungerar som det borde.

Filmen är en bra blandning av drama och action. Den har kallats en modern Death Wish, och det är helt klart samma typ av film. Kanske inte så konstigt eftersom författaren till hela Death Wish-serien även ligger bakom Death Sentence. För regi står James Wan, som även regisserat Saw och Dead Silence. Rekommenderas till dig som gillar hämnd och action.