Sov länge på trettondagen. Så skönt. Och lite märkligt att vakna hemma i lägenheten en lördag. Fortfarande kallt. Utsikt från vårt sovrumsfönster här nedan!

Efter en extra lugn förmiddag valde vi att sticka till Lilla Gula en sväng. Bara för att kolla att allt fungerade som det skulle – kylan till trots.

Der var -28⁰ efter vägen men i Lilla Gula visade termometern -25⁰ Som kallast hade där varit –35,3⁰, troligen i torsdags.

Inomhus var det +17⁰ på övervåningen och +13⁰ i källaren. Riktigt bra, med andra ord. Och vattnet rann som det skulle.

Släckte ett par ljusslingor och sen gasade vi tillbaka hem igen.

Svängde förbi ICA och köpte dumplings – ett nytt fabrikat som vi ville testa. ICAs egna är inte bra! Men dom här var jättefina. Så goda.

(Knyckt bild på produkten, för att visa märket)

Geggade in en 1,4kg karré med yoghurt, sambal, tomatpuré, citron, vitlök, spiskummin, timjan, rökt paprika, olivolja, salt och peppar. Sen över med paprikabitar och lök. Och så skjuss in i ugnen (125⁰).

Sen gick vi en promenad. -26⁰. Men en halvmil fick vi ändå ihop!

Maten fortsatte laga sig själv så vi kunde duscha och slappa. Samt käka lite grönpepparpaté som inte gick åt till nyår.

Efter 4½ timme i ugnen plockade vi ut karrén, som nu ramlade isär. Den serverades i libabröd med hummus och massa grönsaker

Mitt pepparkaksbygge står fortfarande kvar. Trots att julen är bortstädad hos oss. Bytte till och med batterier i ljusslingan nu inför trettonhelgen.

Bygget får hänga med åtminstone en batteriomgång till.

Hade fattat att kylan skulle lätta under kvällen/natten men icke. Det kröp ned till -29,9⁰ som lägst. Och -28,9⁰ när vi vaknade nu i morse… men idag ska det visst vända uppåt!