Så kan vi summera en mycket intensiv lördag.

Vaknade till en regnig morgon. Men vi hade massor att göra så det gjorde inget.

Vi förberedde precis allt vi bara kunde inför kvällen.

Och eftersom den kommande middagen innehöll så väldigt många skålar var jag tvungen provduka för att se om vi alls skulle rymmas runt bordet.

Vi skivade och hackade. Ugnsstekte kyckling och fyllde ballonger. Och pausade för lunch.

Allt fixande i förväg belönade sig snabbt när gästerna anlände. Det behövdes minimalt med tid i köket och vi kunde istället vara sociala hela tiden.

Först blev det charkbricka.

Och sen, i pausen före ”riktiga” middagen fick sonen assistans med att laga den trasiga toalettstolen i källaren.

Sen åt vi asiatisk taco – eller vietnamesiska vårrullar, som det heter. Och dom glömde jag fota.

Vi hade i alla fall ugnsstekt strimlad kyckling (med lite teriyakikryddning) som var och en fick kombinera till vårrullar efter egen smak. Det fanns spenat, gurka, avocado, morötter, rädisor, vårlök, chili, thaibasilika och lime. Samt en dippsoja, ingefära, vitlök, honung, chili och sesamolja.

Riktigt kladdigt. Rispappret (från Ica) var väldigt värmekänsligt. Det gällde att inte låta det bli för varmt/blött. Men samtidigt väldigt gott. Och dessutom trevligt när alla skulle försöka få till vårrullar som höll ihop. Ingen risk för stel middag när man bjuder på detta.

Sist blev det fikabuffe.

Ett par av gästerna lämnade vid midnatt. Sonen och flickvän la sig typ samtidigt eftersom han skulle jobba söndag (samt att hon skulle åka hem på söndagmorgon). En gäst lånade sen soffan i vardagsrummet – efter ytterligare en timmes surrande.

Mycket trevlig lördagkväll. Trångt, surrigt, gott och trevligt. Och fyller man 20 så ska det ju firas! Ordentligt.