Denna rätt visade sig vara en riktig höjdare. Kommer garanterat lagas igen.
Ursprunget är från Jennie Wallden https://www.koket.se/grillad-entrecote-med-chiliolja-burrata-och-zucchini
Men vi gjorde om den.
Ingredienser:
1 dl olivolja
½ dl sesamolja
2 vitlöksklyftor
2-3 msk chiliflakes (mortlad)
2 msk soja
1 msk mango-balsamico
Ryggbiff till 3 personer
Två paprikor i olika färger
Knipplök
½ gurka (hyvlad)
2-4 morötter (hyvlade)
Lantbröd
Olivolja till grönsaker och bröd
Grillkrydda till grönsaker
Örtsalt till brödet
1-2 mozarellor
Först gjorde vi en chiliolja.
Värm olivolja med sesamolja. När den är nästan het i med vitlök och chiliflakes. Bubbla en kort stund. Sen i med soja och mango-balsamico. Låt vila. Då sväller den liksom. Och smakerna kommer fram.
Förbered grönsaker för grill. Vi tog paprika istället för zucchini då sonen inte är så förtjust i det. Dela och gnid in med olivolja och grillkrydda.
Skiva ljust bröd, häll på olivolja och krydda med någon form av örtsalt.
Vi valde morot och gurka som sallad. Hyvla med potatisskalare och låt vila iskallt vatten fram till montering/servering
Originalreceptet säger entrecote, men vi valde ryggbiff. Skivad. Och bara kryddad med salt och peppar.
Grilla allt.
Skiva upp köttet.
Montera:
I botten grillad paprika. Sen grillad knipplök. Så dit med dom krispiga färska grönsakerna. Därefter köttet. På det mozzarella och sist på med örtoljan.
Magiskt. Reel här:👇🏻
https://www.instagram.com/reel/DLqL468Cid4/?igsh=MTkwcXJmemw5dnowZg==
Lämna ett svar