Igår när jag stängde förskolan blev en pojke på fyra år ensam kvar i nästan en halvtimme. Vi var ute i mörkret och sandlådan och lekte. Byggde dösakallar och sånt. Pojken gjorde ett hål i sanden och sa att han byggt en toalett och att han skulle bajsa… typiskt fyraåringar med andra ord. En stund senare säger han att han måste kissa. Jag trodde ju att han menade "låtsaskissa" i sin sandtoa. Men han menade på riktigt, så vi gick in. Jag skalade av honom överdragsbrallor, jeans och kallingar och frågade om han ville sitta eller stå.

– Stå, svarade han.
Och eftersom han hade långa galonhandskar på sig tog jag på mig rollen som snopphållare!
När han kissat klart och vi klätt på honom igen säger han:

– Nu måste du tvätta händerna. Det måste man när man hållit i någon annans snopp!

image186

BloggRegistret.se