Så skriver vi maj. Fast det kändes då inte. Runt 6-7 grader. Kanske 8 som varmast. Men det blåste och var inte jätteskönt.

En prommis blev det ändå. Isen i Töreälv är borta. (Kalixälven har sin kvar.)

Badplatsen lockar inte till bad. Inte ännu.

Men svanarna myser…

Efter lunch slängde vi ut sängkläderna på vädring, dammsög och bäddade rent. Tvätten tog vi med hem.

Sen slipade och spacklade vi lite till i köket. Med lite tur blir det till att slipa de gamla stommarna nästa helg… längtar tills det är målningsdags.

Vattnade blommor och tittade till majbrasan. Den levde ännu… eftersom sonen matat den under dagen med ett mjölkpaket här, en äggkartong där…

Åkte hemåt sent. Klev inte in i lägenheten förrän just före sju. Blev middagsfix direkt. Som tur är hade vi kvar ribbs så det gick fort att få fram mat på bordet.

Googlat lite på bänksskiva. (Och på RITUALS. 🙈) Samt försökt sträcka ut min onda rygg. Den är ganska snäll så länge jag är i farten – promenerar, dammsuger, knäböjer och spacklar, räfsar – men stannar jag av – vid matbordet, i bilen i sängen – är det som om jag knappt tar mig upp. Helknäppt. Hoppas stretch, ormsalva, pronaxen och vetekudde gör susen i natt. (Natten mot idag blev mindre bra eftersom jag vaknade varje gång jag rörde mig)

Mot ny vecka.