25g jäst

6 dl kallt vatten

1 dl olivolja

0,5 msk salt

720 g foccacia/pizzamjöl

Blanda allt ordentligt (10 minuter utan maskin, lite kortare med) till en kladdig deg. Täck med plastfolie. Ställ i kylen över natten.

Häll upp degen i oljad långpanna och platta ut. Gör gropar med fingrarna. Jäs 30 minuter.

Just här gjorde jag 8 st små foccacior istället för en stor. Olja ett bakplåtspapper och klicka ut degen. Jäs även dessa i ca 30 minuter.

Dekorera/smaksätt efter tycke och smak.

Örtoljan gjorde jag av nyplockad basilika, oregano, persilja samt en riven vitlök. Detta mixades med en god olivolja. Klicka ut på foccacian och strössla över massa flingsalt.

Grädda en långpanna ca 30 minuter i nedre delen av ugnen i 200⁰. Innertemp 98⁰

Dom små gräddade jag 15 minuter i nedre delen av ugnen och 3-4 högre upp för lite färg. Innertempen var 98⁰ innan jag flyttade upp dom.

Så himla gott!