Grått och regnigt.. perfekt att baka inför fyraårsfirandet:

Kanelsnurror

Ingredienser cirka 20 bullar:
# 2 1/2 dl mjölk
# 50 g smör
# 1/2 paket (25 g) jäst för söta degar
# 1/2 tsk salt
# 2 msk strösocker
# 1 msk honung
# 6-7 dl vetemjöl
# Fyllning:
# 50 g mjukt smör
# 1 msk strösocker
# 1 tsk kanel

1. Värm mjölken med smöret på full effekt i mikron cirka 1 minut, tills vätskan är fingervarm. Dela upp smöret, då smälter det lättare. Det gör inget om inte allt smälter, det blir mjukt nog att lätt arbetas i degen. Häll vätskan i en matberedare med kniv eller plastvinge monterad.
2. Smula ner jästen. Tillsätt salt, socker och honung. Snurra ett par varv. Häll i nästan allt vetemjöl och älta ihop till en smidig deg. Ta ut degen på bakbordet och knåda ihop den lätt för hand. Låt degen jäsa 40 minuter under bakduk på dragfritt ställe.
3. Rör samman fyllningen av smör, socker och kanel till en bredbar smörkräm.
4. Stjälp upp degen på mjölat bakbord. Kavla ut degen till en rektangulär platta 60 x 30 centimeter. Lyft på plattan ett par gånger när den kavlas och dofta under lite mjöl, annars kavlas den lätt fast i bordsytan.
5. Bred smörkrämen utöver hela plattan men behåll en ren remsa utmed ena långsidan.
6. Rulla samman degplattan från den bredda långsidan till en rulle. Dela rullen i 20 bullar.
7. Ta upp varje bulle i handen. Sträck änden lite med den andra handen och vik in den under bullen. Då spretar den inte under gräddningen.
8. Sätt bullarna med snittytan upp på papprad plåt eller lägg dem i muffinsformar av alfolie, eller i en muffinsplåt. Bullarna i formar blir högre än de som läggs direkt på plåt. Jäs bullarna under bakduk cirka 20 minuter. Grädda mitt i ugnen i 250 grader cirka 7 minuter. Låt kallna på galler. Bullarna kan frysas.

image16

Dom blev jättegoda!