En grå lördag. Men trots den nollgradiga natten orkade tempen upp till +10,4⁰.

Före lunch var vi ute och fixade på gården. Soptunnorna är uppskurade. Vattentunnor, rännor/rör och vattenkannor undagplockade. Fåglarna fick mat. Jag hängde upp 2 ljusslingor (och upptäckte att vi ju kasserade den tredje förra vintern. Måste skaffa ny.) Fler utblommade växter klipptes bort och sonen eldade kartong.

Grillade korv till lunch. Och sen en promenad. När vi hade gått 9 km och det bara var en dito kvar hem fick vi sällskap av en kisse. Den promenerade så fint bakom oss hela vägen. Stannade vi stannade den. Men så fort vi gick följde den oss.

Genom tunneln under R10an… genom tunneln under E4an…. hela vägen hem på gården

Där undersökte kisse precis allt; carporten, grunden, trappan, trädgårdslandet, bodan, under bodan….

När en annan katt kom förbi blev det lite skrik och gorm men vår påhälsande kisse gjorde inga ansatser att gå hem.

Tillslut kände vi oss tvungna att gå tillbaka samma väg. Ville ju inte riskera att sötnosen skulle få för sig att korsa E4an.😲

Det lustiga var att när vi ropade: Kom nu. Nu går vi! slutade kisse undersöka och kom gladeligen efter oss.

Samma väg tillbaka. Med kisse i hasorna. Den stannade dock för att spana på hundar och folk lite här och där men när vi ropade kom den.

När vi var tillbaka på samma ställe som kisse hakat på oss frågade vi om det var deras katt. Och ja, det var det. Vi förklarade att den tagit sig en långpromenad och att vi var orolig att den skulle ta en farlig väg hem. Ägaren såg supersnopen ut. Ungefär som att: så har den aldrig gjort förut!?!?🤔

Vi lämnade kisse och gick hem. Och blev lite irriterade på oss själva då vi glömde fråga vad den heter.

Då vi stannat ute på gården med vår besökare samt även följt densamma hem blev klockan mycket innan vi gick in. Bara att börja med middagen.

Ikväll blev det den riktiga firarmiddagen för maken som fyllde år i torsdags.

Först invigde vi de nya GT-glasen

… och sen grillad entrecote med rostade småpotatisar, tomatsallad och hemmaslagen bea (måste passa på innan dragonen fryser).

Och jag lyckades nästan fixa hpret lika bra som min frisör gjorde i fredags.

Film i soffan innan godnatt.