Ingredienser till tre personer:
Tre bitar torskrygg
½ liter vatten
½ dl salt
Olivolja
Peppar
500g potatis
Mjölk eller grädde
En klick Bregott eller smör
Riven Västerbottensost
75g smör
¾ gurka, urkärnad och tärnad
1 msk pressad citron
Kalixlöjrom
Vårlök
Färsk dill
Gör så här;
Koka upp vatten och blanda med salt. Låt svalna. Rimma fisken ca 30 minuter. Skölj i kallt vatten.
Ugnsbaka i oljad form med folie över 100⁰-125⁰ 30-60 minuter. Innertemp 56⁰
Koka potatisen. Krossa med mjölk eller grädde smör och riven ost. Smaka av med salt och peppar.
Bryn smöret nötigt. Pressa i citron och lägg i tärnad och urkärnad gurka.
Peppra fisken och servera med stompet och gurksmöret. Toppa med löjrom, vårlök och färsk dill.
Lämna ett svar