Vi såg på workprinten av Rob Zombies nyinspelning av Halloween igår kväll. Omdömet om den har inte varit lysande direkt – snarare tvärt om. Dom har till och med fått göra om och spela in stora delar av filmen på nytt eftersom testpubliken gjort tummen ned. Så det är inte den kommande bioversionen vi såg på igår kväll. 25 scener är helt borttagna till bioversionen. 10 nya scener finns med istället . Och 9 omgjorda scener. Slutet skiljer sig helt mellan versionerna. Men vi har alltså sett workprinten.

image58

Men så dålig som förhandsrecensionerna gett den håller jag inte med om att den är. Tyckte den var riktigt underhållande, faktiskt. Ganska blodig och den gav lite mer förhandsinfo, en mycket mer förlängd prolog än i versionen från 1978, om varför Michael blir som han blir. Men sen följer den väl originalfilmen ganska troget. Skillnaden är väl att man har lite svårt att veta om man ska tycka illa om Myers eller om man ska tycka synd om honom.

Det fanns några helt onödiga scener också, men dessa verkar vara bortplockade i bioversionen.

Ska bli skoj att se den slutliga versionen sen. Även om jag läst hur den slutar – och jag tycker bättre om slutversionen i den vi sett!

Betyg 3+

image59
Detta är Michael Myers i ung version.