Vaknade vanlig tid i Lilla Gula Huset. Uselt väder. Halvstorm. 9 grader. Regn.

Efter frukost fick vi gå binda fast tomatplantan – den hade vält.

Vid 11.30 dök min pappa upp. Och just före 12 drog vi mot Kallax. Inga hinder efter vägen… så vi var i god tid. Fick oss ett mellanmål (med svindyrt vatten) innan avgång 14.00 mot Stockholm.

I huvudstaden möttes vi av makens farbror och kusin. Vi fick oss en mysig, sen, lunch…Fantastiskt goda DumplingsEast & West. Kul att hinna träffas – om än hastigt..


Efter vi tagit oss genom säkerhetskontrollen tog vi så småningom en middag. Blev Kebab resp nudlar

Sen seg väntan på avgång.

21.20 – mot Chania.

Kallt som sjutton på planet. Men ungen sa till om det i samband med att vi beställde kvällsgott. Blev genast bättre. Stolen framför mig upptogs av Tommy Körberg, och hans fru blev jätteglad att ungen så till om kalldraget

Mös med nachochips och tapas… och sov.

När vi landat och fått vår väska väntade inte Gerasimo på oss… där stod istället hans mamma. Att han själv inte kunde komma visste vi… Men han hade sagt att hans svåger skulle komma.

Mamma Gerasimo  körde taxi som en biltjuv men tog oss till Georgioupolis och Sofias Apartments.


Dock fanns där ingen Sofia… jag ringde och ringde, sms:ade, mailade, ringde igen. Inget svar. Men så plötsligt stod en ung tjej där. Dom trodde vi skulle komma 3 på dagen – inte på natten – och menade att jag skulle skrivit att vi anländer den 5e. Jag menade att i vår mailkonversation stod det klart och tydligt när planet landar och när vi skulke komma.

Vi fick i alla fall ett annat rum för natten.

Klockan 4 – grekisk tid – sa vi godnatt.