p2

Sugen på bra skräckis? Då rekommenderar jag P2 – och då menar jag inte radiokanalen.

Det är julafton. Sist från jobbet är Rachel. Men det strular lite. Och när hon väl är på väg startar inte bilen. Hon ber parkeringsvakten för parkeringshuset om hjälp. Han ger starthjälp, men det funkar inte. Han erbjuder henne då att stanna på julmiddag – hon blir smått chockad men förstår att han skämtar. (eller gör han det?) Rachel ringer efter en taxi, hon ska till sin syster på middag, men när den kommer inser hon att hon är inlåst. Hon tar sig inte ut från parkeringshuset. Och när hon går ned till vakten igen, för att han ska låsa upp svartnar det för henne. När hon vaknar upp är hon bunden, sexigt klädd och serveras en fin julmiddag tillsammans med parkeringsvakten… Detta ser inte ut att bli en normal julafton.

P2 är en mycket underhållande och välgjord skräckfilm. Fastlåst i ett parkeringsgarage, med fullt med övervakningsikameror och en vakt som vill ha den inslåsta för sig själv bidrar till spänning, skräck, avsky och ilska. Rachel gör vad hon kan – hon är ingen handlingsförlamad brud. Men ändå har psykopaten övertag. Han kan sitt parkeringshus. han vet vilka som passerar och han har koll på alla kameror. Han vill henne egentligen inget illa, men när hon börjar trilskas blir han irriterad och börjar bråka han med…

En av 2008 års bästa skräckfilmer, enligt mig och maken. För regi står Franck Khalfoun som gjorde Haute tension. Detta är inte riktigt lika spännade och blodigt, men ändå mycket sevärt. Rachel spelas av Angela Brides som hade en roll i sista säsongen av Alias, som jag uppskattade mycket. Hon gör en mycket trovärdig roll och denna film rekommenderar jag skarpt. Men bara om man gillar skräckfilm!

filmbetygfilmbetygfilmbetygfilmbetyg

Betyg: 4 (av 5)