Sida 1586 av 1634

Söndag

Söndagar brukar se ganska likadana ut hos oss. Är nog lite av en vanemänniska – trots att jag gillar att det händer nya saker.

På söndagar slår jag alltid på första tvättmaskinen efter frukost. Sen slänger jag ut sängkläderna på balkongen och börjar dammsuga alla rum, alla lister och hörn samt alla sängar och madrasser.  Undertiden får alla blommor sig en omgång vatten av maken. Sen pustar jag och skriver en veckomatsedel/handlingslista. Och så åker vi och sopsorterar samt veckohandlar. Därefter får vi lunch.

Resten av dagen brukar sedan vara tom på måsten. Det blir självfallet kaffe. Kanske går vi ut en promenad eller är ute och busar med Lill-bus. Är vädret dåligt kanske vi ser en film. Idag har jag ingen aning om vad eftermiddagen kommer att bjuda på. Vi får helt enkelt känna av läget senare…

Men nu är jag alltså framme vid punkten: Skriva matsedel och handlingslista.

image226

Och sen handlingsdax!

Blötsnö

Blötsnön vräker ned.  Eller nåt mitt emellan snö och regn. Det är midnatt och vi har just sett klart en av alla Bondfilmer i aluminiumväskan vi köpte i våras. Vi har nu hunnit till och med Licene to Kill.

image225

Nu är det sängen som gäller. Ska bara borsta mina tänder och kanske kolla lite i morgontidningen. Vi får nämlingen ingen tidning i tidig gryning. Vi får tidningen av svärmor… när det passar. Nästan varje dag kommer den. Men inte alltid. Men så kan vi heller inte klaga – vi har den ju gratis. Ingen av oss har ändå tid att läsa tidningen på morgonen så det skulle kännas grymt dyrt att betala för något man läser på kvällen innan sovdags. Men gratis är gott. Vi tackar och tar emot – och klagar inte om vi saknar tidning någon dag.

Sov gott!

Så lyckad lammiddag!

Nu har vi avnjutit en mycket god lammiddag.

Vi testade receptet jag bloggade om för ett tag sedan här:

Men eftersom vi har väldigt svårt att hålla oss till redan skrivna recept så gjorde vi om det lite. Dock ovanligt lite, för att vara oss…

  • VI stekte i 170 grader – inte 180.
  • Vi stoppade inte in citronskal – däremot vitlöksbitar
  • Vi använde mer salt än i receptet
  • Vi fick inte tag på färsk rosamarin så vi använde torkad
  • Till nästa gång kommer vi heller inte använda lika mycket vin. Det reducerar väldigt lite i ugnen eftersom den ligger under folie mest hela tiden. Så vi kommer ta buljong (fond) och vin. Kanske 50/50. Bättre stoppa vinet i glasen! haha..

Vi hade lammet 2 timmar och 45 min i ugnen, varav sista 45 utan folie i högre värme.

  • Sen serverade vi Risoni till.. (Inte mos eller rostade rotsaker. ) Alltså sån där pasta som ser ut som ris. Den får man ofta i Grekland och lamm är och förblir förknippat med Grekland för mig.Såklart tog vi en Ouzo medan vi lagade.

Ouzon kom ur en 1½liters pet-flaska. Det ser verkligen ut som att vi bjuder på hembränt när spriten serveras ur plastflaska. Men vi köpte hemgjord Ouzo sist vi var i Grekland. Den är så god och sååå billig så det är svårt att låta bli. Passar utmärkt före greklandsmat.

  • Vi serverade broccoli och sockerärtor till. Och soltorkade tomater, oliver och rostad majs. Lite Tzatsiki hade varit perfekt. Men det hade vi ingen så istället tog vi lite Aioli!
« Äldre inlägg Nyare inlägg »

© 2025

Tema av Anders NorenUpp ↑