

Detta håller vi på med precis just nu – jag och Lill-bus.
Vi bakar saffranslängder. Degen är på jäsning och om ca
20 min ska vi börja baka ut dom!
Söndagar brukar se ganska likadana ut hos oss. Är nog lite av en vanemänniska – trots att jag gillar att det händer nya saker.
På söndagar slår jag alltid på första tvättmaskinen efter frukost. Sen slänger jag ut sängkläderna på balkongen och börjar dammsuga alla rum, alla lister och hörn samt alla sängar och madrasser. Undertiden får alla blommor sig en omgång vatten av maken. Sen pustar jag och skriver en veckomatsedel/handlingslista. Och så åker vi och sopsorterar samt veckohandlar. Därefter får vi lunch.
Resten av dagen brukar sedan vara tom på måsten. Det blir självfallet kaffe. Kanske går vi ut en promenad eller är ute och busar med Lill-bus. Är vädret dåligt kanske vi ser en film. Idag har jag ingen aning om vad eftermiddagen kommer att bjuda på. Vi får helt enkelt känna av läget senare…
Men nu är jag alltså framme vid punkten: Skriva matsedel och handlingslista.
Och sen handlingsdax!
Blötsnön vräker ned. Eller nåt mitt emellan snö och regn. Det är midnatt och vi har just sett klart en av alla Bondfilmer i aluminiumväskan vi köpte i våras. Vi har nu hunnit till och med Licene to Kill.
Nu är det sängen som gäller. Ska bara borsta mina tänder och kanske kolla lite i morgontidningen. Vi får nämlingen ingen tidning i tidig gryning. Vi får tidningen av svärmor… när det passar. Nästan varje dag kommer den. Men inte alltid. Men så kan vi heller inte klaga – vi har den ju gratis. Ingen av oss har ändå tid att läsa tidningen på morgonen så det skulle kännas grymt dyrt att betala för något man läser på kvällen innan sovdags. Men gratis är gott. Vi tackar och tar emot – och klagar inte om vi saknar tidning någon dag.
Sov gott!
Nu har vi avnjutit en mycket god lammiddag.
Vi testade receptet jag bloggade om för ett tag sedan här:
Men eftersom vi har väldigt svårt att hålla oss till redan skrivna recept så gjorde vi om det lite. Dock ovanligt lite, för att vara oss…
Vi hade lammet 2 timmar och 45 min i ugnen, varav sista 45 utan folie i högre värme.
Ouzon kom ur en 1½liters pet-flaska. Det ser verkligen ut som att vi bjuder på hembränt när spriten serveras ur plastflaska. Men vi köpte hemgjord Ouzo sist vi var i Grekland. Den är så god och sååå billig så det är svårt att låta bli. Passar utmärkt före greklandsmat.
Tema av Anders Noren — Upp ↑
Så här säger ni