Nu har vi avnjutit en mycket god lammiddag.

Vi testade receptet jag bloggade om för ett tag sedan här:

Men eftersom vi har väldigt svårt att hålla oss till redan skrivna recept så gjorde vi om det lite. Dock ovanligt lite, för att vara oss…

  • VI stekte i 170 grader – inte 180.
  • Vi stoppade inte in citronskal – däremot vitlöksbitar
  • Vi använde mer salt än i receptet
  • Vi fick inte tag på färsk rosamarin så vi använde torkad
  • Till nästa gång kommer vi heller inte använda lika mycket vin. Det reducerar väldigt lite i ugnen eftersom den ligger under folie mest hela tiden. Så vi kommer ta buljong (fond) och vin. Kanske 50/50. Bättre stoppa vinet i glasen! haha..

Vi hade lammet 2 timmar och 45 min i ugnen, varav sista 45 utan folie i högre värme.

  • Sen serverade vi Risoni till.. (Inte mos eller rostade rotsaker. ) Alltså sån där pasta som ser ut som ris. Den får man ofta i Grekland och lamm är och förblir förknippat med Grekland för mig.Såklart tog vi en Ouzo medan vi lagade.

Ouzon kom ur en 1½liters pet-flaska. Det ser verkligen ut som att vi bjuder på hembränt när spriten serveras ur plastflaska. Men vi köpte hemgjord Ouzo sist vi var i Grekland. Den är så god och sååå billig så det är svårt att låta bli. Passar utmärkt före greklandsmat.

  • Vi serverade broccoli och sockerärtor till. Och soltorkade tomater, oliver och rostad majs. Lite Tzatsiki hade varit perfekt. Men det hade vi ingen så istället tog vi lite Aioli!