Sida 492 av 1624

Ute faller snö…

Det snöar. Och ska så göra hela dagen. Weee…

Och så fredag på det. ?

Dessutom kom det en middagsinbjudan med tillhörande bastu.

Så efter jobbet drar vi till Lilla Gula, packar upp och slår på värmen. Sen åker vi vidare och bastar. 

Bara lite jobb innan dess! 

Sen helg!

Solig onsdag

Vi har fått en mikromillimeter snö. Inget som går att skotta. Men som ändå lyser upp i mörkret.

Lägg sol till det och du får en fantastiskt  vacker dag.

Dock hann skymningen komma innan jag entrade det numera före-detta-elljusspåret. (Dvs ett elljusspår där lamporna inte tänds längre!).

Tur jag har en ny pannlampa.

Minus 8. Vindstilla. Och precis just vitt

Hur mysigt som helst. Med pannlampa.

Och sen julskurning av badrum. Och riktigt smarrig lergrytemiddag.

Glöggpremiär

Äntligen. Igår. Efter jobb och megahandling: glöggpremiär

Nu börjar vi nedräkningen och upptrappningen mot jul. 

Älskar!

Det här var en toppenglögg: Blossa lingon enbär. Inte det minsta söt. Riktigt lyckad.

Idag började vi också träna inför Lucia med barnen på jobbet. Sååå mysigt.

Och som toppen på julfeelingen så är klapparna till fjortisens adventskalender (dvs fyra paket) klara. (Ja några riktiga julklappar också, för den delen. Dock inte åt ovan nämnda).

Och idag fick jag veta att jag vunnit en lyxadventskalender från Lyko på instagram – från Decleor.

Och jag som redan har Rituals kalender: 

Vilken lyxig december det kommer bli.

Farsdag

Började söndagen med att fira fjortisens far. Med bubbel, julkonsertbiljetter  och salt lakrits.
Sen gick vi i kyrkan.

Detta för att fjortisen ska få ihop sina tio kyrkobesök innan konfirmationen. 

Söndagen predikan var en ren historie/religionslektion. Allt handlade om Martin Luther. Så nu vet vi att god mat & dryck, dans och vackra kvinnor hjälper mot depression (ja, karlar då kanske för min den) och att djävulen håller man borta dels genom att inte ens tänka på honom men framförallt med hjälp av en fjärt!

Stannade hos min pappa på vägen hem. Lite farsdagsdagsfika satt inte fel.

Och sen… klockan 19, gick vi och käkade farsdagsmiddagArvids Steakhouse.

Vitlöksbröd till förrätt. Och oxfilé till huvudrätt. 

Fy sjuttsiken vad gott.

Nu har vi kickat igång en ny vecka. Och vi måste en sväng till Lilla Gula i kväll. Fjortisen glömde sin datasladd/laddare. Hm!

Saffransbiscotti 

Receptet från ICA. Men jag lägger det här så jag hittar det lätt sen. Tror nämligen dessa skorpor kommer bakas igen någon gång!

Ingredienser

PORTIONER: 40 st

  • 100 g smör eller margarin
  • 1/2 g saffran
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 5 dl vetemjöl (5 dl motsvarar 300 g)
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 1/2 dl pistagenötskärnor eller andra nötter.

  • Sätt ugnen på 175 grader. 
  • Smält smöret. Tillsätt saffran (gärna stött med en sockerbit). Låt svalna.Rör sen i ägg och socker.
  • Blanda bakpulver och mjöl. Hacka nötterna grovt. 
  • Blanda samman allt till en deg. Dela degen i fyra delar. Rulla varje till en ca 40 cm lång ”korv”. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. 
  • Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt svalna lite. 
  • Sänk tempen i ugnen till 100 grader.
  • Skär sneda bitar av längderna. 
  • Låt torka i ugnen ca 60 minuter med en snittyyta uppåt. Vänd gärna efter halva tiden.
« Äldre inlägg Nyare inlägg »

© 2025

Tema av Anders NorenUpp ↑