Nu är ljusen snart överflödiga här. Vi hade visserligen tända ljus till middagen ikväll (vi åt annandagspåskmiddag ca 20, och då hade det börjat skymma) och nu (halv elva) är det ju mörkt. Men det går galet fort mot ljust hela nätterna nu.
Nu är ljusen snart överflödiga här. Vi hade visserligen tända ljus till middagen ikväll (vi åt annandagspåskmiddag ca 20, och då hade det börjat skymma) och nu (halv elva) är det ju mörkt. Men det går galet fort mot ljust hela nätterna nu.
Sushi-night.
Och för att slippa tänka/leta när jag idag ( efter år av experimenterande) gör perfekt ris :
Sushiris:
4 dl jasminris sköljs noga innan kokning
Lag:
2,5 msk risvinäger
1 msk socker
1 tsk salt
Smält på medelvärme och häll över riset. Blanda.
Tillbehör:
Rödlök:
Pickla dagen innan. 1 rödlök, 1 dl socker, ½ dl ättiksprit (12%), 1 dl vatten.
Sjögräs:
Tina upp… vattna ur
Soya
Checklista – vad behövs (så jag slipper tänka när jag ska
göra shoppinglista):
Risvinäger
Socker
Salt
Jasminris
Noriark
Lax
Räkor
Morot
Avocado
Vårlök
Wasabi
Rom. Löjrom är godast men ishavs funkar
Soya
Rödlök
Sjögräs
Bakplåtspapper (att rulla i)
Vi har inget påskris – dock ett påskträd.
Ser härligt inbjudande ut då man kommer på gården till Lilla Gula…
Det dripp-droppar. Fem grader varmt. Och sol.
Förutom familjepromenad blev det även en härlig timmes skidtur på fjärden.
Dock själv. Maken hade sina skidor på jobbet och ungen hade feber…
Till kvällen blev det sedan påskbuffé – aftonen till ära.
I år ”målade” jag äggen med washitape. Det funkade det med.
Samurajharen tittade förbi i natt. 🙂
Glad Påsk.
Tema av Anders Noren — Upp ↑
Så här säger ni