Sida 7 av 1629

Aktiverat ett fodral

Hur länge blommar en Begonia?

Denna fick jag på min födelsedag, 25 mars, och den blommar jättefint fortfarande.

Idag anlönde mitt ”riktiga” mobilskal. Samsung Smart View.

Men det är första gången det var en lååång manual för att installera/aktivera ett mobilfodral.

Luktar jättegott – äkta skinn. Och jättesnyggt. Stilrent. Men liiite tråkigt. (Fanns bara i svart)

Så jag funderar på pimpa det svarta.

Fast inte ikväll…

Aktiv tisdag

Tisdagen blev en aktiv dag.

Först en tabata (32×40) innan jobbet.💪🏻

Och sen ytterligare 32 rounder fast nu bara 20 sekunder. Vi firade förskolans dag och jag höll i just tabata. Övriga aktiviteter för barnen var även de fysiska som krypa, balansera, kasta och hoppa. Rörelse är kul!

På lunchrasten gick jag hem och dammsög. (Trots +15  och sol)

Maken hade nästan maten klar när jag kom hem, men jag hann dammsuga även balkongen. Middagspremiär. 🥰

Sen fick jag för mig att putsa dom brutalt smutsiga glasrutorna på just balkongen. Det soliga och ganska varma vädret övergick på bara några få minuter i regn och blåst.

Och då fick ett infall att plantera om de övervintrade pellisarna samt sätta två dito skott i jorden.

Fixade ”gryllsäkrad” plats i köket så jag slapp gå ut i regnet.

Nu är det fint på balkongen. Kanske lite svalt för de stackars blommorna. Men det ska inte bli minusgrader i alla fall. Och vi har ju dessutom inglasat.

Söndag🥰😍

Det var ju inget större fel på söndagen heller. 🥰😍🤩

Vid frukosten satt jag och lyssnade på alla fåglar som kvittrade och sade åt de mina: – Nu väntar vi bara på flugsnapparen.

Och strax efter satt han i äppelträdet framför köksfönstret.

+ 12,4⁰ och sol. Toppenskönt promenadväder.

Och efter lunch mera trädgårdsfix.

Räfsade mer. Och nu är allt (utom vid och under den stora snöhögen) klart.

Sonen eldade gräs och löv. Barren åkte till skogs.

(Och det som ser grönt ut är inte grönskande gräsmatta utan mjuk och skön mossa!🤣 förutom just närmast husgrunden)

Men det finns sånt som spirar på riktigt.

Pärlhyacinter

Vanlig hyacint

Krokus

Tullisar

…och rabarber.

Avslutade söndagens dagsverke med glass på altanen.

Sen hemåt. Var inte hemma förrän efter sex. Så det var bara att börja fixa middag. Den var i och för sig enkel. Överbliven hjortstek från gårdagen kompletterades med (färdig) potatisgratäng (pimpad med timjan) och även idag ugnsstekta tomater (och paprika)

Och nu håller vi på att görs oss redo för seriestarten av Sverige och kriget.

Underbar lördag

Vilken lördag vi fick. +12⁰ och strålande sol.

Självklart blev det en promenad innan lunch.

Grillade burgare och sen var det trädgårdsarbete som gällde.

Räfsade och räfsade. Sonen cyklade till fortet (bara för att) och maken städade bilen (i mellantiden mellan högarna jag skapade och han fraktade bort).

Framåt seneftermiddagen började vi med middagen. En dovhjortsstek skulle tillagas i ugnen (Under okänd tid).

När den sen var på plats kunde vi fixa ute lite till.

Nu är nästan allt räfsat. Snöhögen borta vid röda bodan brukar ligga kvar ett tag så den biten får dock vänta. (Och så finns det kvar lite av biten som hör till skogen. Det kanske fixas idag)

Middagen blev helt galet god. Lågtempad honungs- och timjanglacerad dovhjortsstek med ugnsstekta tomater, rostad potatis och skysås.

Recept här: https://www.candygirl.nu/honung-timjanglacerad-dovhjortsstek/

Söndagen verkar också bli fin. Tänkte bara dammsuga och sen letar vi väl oss ut.

Honung- & timjanglacerad dovhjortsstek

Magisk god dovhjortsstek.

Hade en ca 1600g stor stek. Den saltades och pepprades och fick sen en stekyta runt om i stekpannan.

Blandade ihop ett par matskedar god olivolja, en rejäl mängd timjan, två matskedar honung och lite extra salt och peppar.

Vi la steken i en ugnsform, smorde in den i honungsblandningen och skjutsade in i nedre delen av ugnen i 125⁰.

Där låg den bra prick två timmar. Då hade  den fått en innertemp på 58⁰.

Svepte steken i folie och hällde över stekskyn i en kastrull. Och så höjde vi tempen och langade in potatis. Och när den var nästan klar även en form med kvisttomater i oliv-/cotronolja. (Lite timjan hade inte varit fel heller).

Kokade ihop stekskyn med 2-3 dl matgrädde och lät den reducera lite. Och sist i med en klick smör.

Sen var det bara att skära upp köttet och servera.

Magiskt!

« Äldre inlägg Nyare inlägg »

© 2025

Tema av Anders NorenUpp ↑