16 januari.
Vi har inte varit ute med barnen på jobbet. Det har regnat – ordentligt – hela dagen. Och den snö vi faktiskt fick under helgen har förvandlats till en blöt sörja… och det är snorhalt. All sand bara rinner bort. Och på förskolegården, i skogsdelen, är det som en skridskobana. Näst intill farligt för de allra minsta. Blä…

Lill-bus fick strunta i overallen i morse. +2 grader var det då. (det har nog varit än varmare under dagen, säkert kring +5) så han fick hoppa i fleecebrallor och galonisar. Gummistövlar kändes nog så halt, det fick bli allvädersstövlar med lite grövre sula. Och galonvantar. Täckjackan fick även den bytas ut mot höst/vår jackan – en sån där vind/vattenavvisande dito. Konstigt väder.

Jag hade mina vinterkängor som vanligt. Och fick verkligen se var jag satte fötterna. Hade ingen lust att vara jätteblöt redan innan jag var framme på jobbet. Och med tanke på att det tar typ 3 min att gå så innerbär det att det var rejält blött i morse. Och HALT. Dom hade inte sandat alls när jag gick hemifrån! När jag gick hem på min planeringstid för att hämta lite material jag hade hemma, samt bränna en CD med dansmusik, var det något bättre.

Fick förresten med mig en Lill-bus tillbaka till jobbet när planeringstiden gick mot sitt slut. Han hade slutat redan efter lunch men ville följa med till "mammas dagis". Och det fick han.

Har jag tur blev han smittad med vattkoppevirus! *vill göra bort*