Resedagboken: Dag fyra – Dagen jag fick ”kråkebollsstickor i fingret” och bus badade med en krokodil

Fredag 15 juli
Dag fyra – Dagen jag fick ”kråkebollsstickor i fingret” och bus badade med en krokodil

 

Alla behövde sova efter en natt på resande fot. Sov gott till halv tio på morgonen. Fantastiskt sköna sängar, för att vara Grekland. Och dessutom knarrfria! 😉

Efter en härlig balkongfrukost tog vi en lång förmiddagsprommis. Och förutom svettdroppar och förbrukade kalorier resluterade den även i en stor luftkrokodil – en badkompis åt busungen. Cool.

Av det överblivna potatismoset gjorde vi rårakor, eller snarare potatisplättar, till lunch, Kompletterade med stekt lök och/eller sylt samt tzatsiki och en jättesallad.

Badade på en annan strand. En närmare. Större stenar att ligga på men lika mysigt bad. (Den fick namnet Helstensstranden) Och busungens badkrocko var jättehärlig. Snorklade en del och upptäckte att det kunde finnas viss risk för sjöborrar, eller Kråkebollar som det visst heter på Norska (och som vi brukar kalla dom, efter en annan resa, för länge sedan). Funderade över hur man gör när man plockar dom. Kunde man möjligen ta tag i dom underifrån??? Och liksom lyfta upp dom? Dom fiskar ju sjöborrar för att äta så det måste ju gå. Jag gjorde ett försök. Men vågorna gjorde mig ostadig på handen. Så jag blev tvungen att hitta nånstans att hålla i mig så jag inte skulle åka med handen mitt på sjöborren. Och självklart fanns det en stickig svart borre just under den sten jag tog tag i. Vilket resluterade i svarta taggar i fingrarna. Och inte hade jag någon kråkeboll med mig upp ur havet heller. Nåja… taggarna fick maken och bus bort rätt enkelt.

Idag hann solen gå ned innan vi gick för att käka middag. Hade ju liksom hamnat mer” i fas” med tiden nu…

Kvällens middag fick bli på samma fisketaverna som kvällen innan. Men med annat innehåll. Bus åt svärdfisk, maken räkor och jag Octopussy. Samtliga rätter var grillade. Blev bjudna på en extra halvliter vin av ägarna. Mycket trevligt.

Efter middagen blev busungen sugen på ett nattbad. Vilket beviljades. Men trots supergod middag och härligt mörkerbadande blev han jättelängtig efter hemma när det så blev dags att sova. Men det gick som tur är över rätt fort.

Fortsättning följer…

3 kommentarer

  1. ☆ Cia

    AJAJAJAJAJJAJJAJ fy fan det gör ont i mina fingrar.

  2. soffie

    mmm va vackert ,jag har med varit på Kalymnos vi va på Kos 2 gånger å en gång tog vi en båttur dit vi hade det underbart;)ååå va trevligt dte är att du visar från din resa:)

  3. Camilla

    Trevligt att få hänga med på er resa, både i bilder och text. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2023

Tema av Anders NorenUpp ↑