Resedagboken: Dag sex – Dagen kyrkklockorna försökte väcka oss och vi badade med bara greker

Söndag 17 juli

Dag sex – Dagen kyrkklockorna försökte väcka oss och vi badade med bara greker

Söndag. Det innbar att kyrkklockorna ringde. På precis andra sidan av gatan! Och inte bara en gång  – utan TVÅ . Och som vanligt inte bara ding-dong utan en hel liten melodi. Men tji fick dom – vi struntade i dom och sov vidare. Dock insåg vi att det var klokt att ta på sig nåt klädesplagg när man väl klev upp och  skulle käka frukost, eftersom hela kyrkoplanen var full i folk vid halv tio tiden. Och det var ju det där med att bo precis rakt över gatan…

Bus badkrocko visade sig sig svika lite – i mitten – så vi gjorde en lagning med avsikt att testa densamma senare samma dag. Men medan klistret torkade tog vi en prommis. Till hamnen…. Bus gnällde – om värmen, om promenerade i allmänhet, om glass…. Gissa vem som blev UTAN just glass????

Till lunch wookade vi nudlar med ägg, paprika och lök. Wow. Bara teriyakin som saknades. Till det en greksallad och massor av Tzatsiki , såklart.

Solartiden spenderades på samma ställe som dagen innan ,på Stenkrosstranden. Helt suveränt. Och eftersom det var söndag så kryllade det av greker. Vid närmare koll visade det sig att stranden bestod av BARA greker – och vi.

Den lagade krokodilen höll inte tätt. Men skitsamma… det funkade ändå ändå.

Minimellis före dusch och till middag åt vi på lammstället. Maken och jag åt helgrillat lamm och Bus Lammkottisar. Sen tog ungen ett nattbad innan vi promenerade hemmåt för att göra godnatt.

4 kommentarer

 1. ☆ Cia

  Kom på att ni fortsätter att laga rätt mycket mat även när ni är på semester. Hua, något jag gärna slipper. Men så är jag inte lika bra på att kokaihop roliga saker heller.

  Ja vi fixar i stort sätt alla luncher själva. Och äter middagarna SENT på taverna… Passar oss utmärkt.

 2. ☆ Cia

  Vi lever på grekisk sallad och gyros på luncherna 😉 Snacka om lata!

  Sen middag för oss också… Några inkastare kommenterade att ni är ju varken greker eller italienare så varför äter ni så sent. Märklig kommentar tycker jag.

 3. soffie

  ååå va härligt satt å kollade restresor nu guuu va jag vill åka till Grekland när du berättar om er resa å visar alla fina bilder,
  men vi ska resa bort i januari så jag får vänta,kramen

 4. Camilla

  Det ser verkligen otroligt fint ut och låter underbart. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2023

Tema av Anders NorenUpp ↑