Resedagboken: Dag sexton – Dagen vi packade och sedan lämnade Kalymnos

Onsdag 27 juli

Dag sexton – Dagen vi packade och sedan lämnade Kalymnos

Sov till nio. Och bus väckte vi halv tio. Sorterade upp lite kläder och annat som skulle med hem. Därefter blev det frukost  och sen gick vi till Helstensstranden. Vi återvände till hotellet  aningen senare än vanlig lunchtid för att vräka oss i alla rester som fanns kvar. Det blev en riktig lunchbuffé bestående av Hallonkräm, Nyponsoppa, Kycklingpaté, Kokt ägg, Stekt ägg, Tzatsiki, Salamikorv, Kräftost, Grekisk sallad, Mjukt bröd, Hårt bröd samt Clubsoda. Och Ouzo såklart.

Sen var det dessvärre bara att ta tag i packningen. Valde att packa bort båda handbagagen (såna där på hjul). Fyllde dom och la en i varje resväska och packade resten runt dom. Det funkade kanon. Sen tog vi bara precis det vi behövde ha tillgängligt i en liten rygga.

Pustade en stund med kaffe, duschade, gick genom hotellrummet ett par gånger till och så drack vi upp den sista Ginen. Taxin anlände prick på minuten 16:45. Vi var i Pothia 17:00 och precis som vi fått upplysningar om körde han oss raka spåret till färjan och biljettförsäljningen. Pris taxiresan 15€- Biljetter över till Kos gick på lika mycket.

Färjeturen tog bra precis en halv timme och det var varmt, blåsigt och utan vågor. Härligt.

Väl framme i Mastichari var det första vi såg att Taxibilarna visst körde. Men vi kollade ändå upp om busstiderna vi fått stämde och bestämde oss sedan för att åka buss ändå. Det är ju faktiskt ganska mycket billigare. Sen frågade vi om vi fick lämna våra resväskor på tavernan vi blivit rekommenderade att äta på, vilket såklart gick bra, och så tittade vi runt i byn en stund.

Det blåste otrevligt mycket. Så mycket så det kändes som att sitta precis under en A/C. Letade upp lite lä och satt i skuggan i väntan på lite lämpligare middagstid. Jag hann till och med få huvudvärk av blåsten. Blä…

Vid sju gick vi tillbaka till tavernan och beställde mat. Bus ville ha Soutzokakia, maken valde Lammsouvlaki och jag tog Moussaka. Till det drack vi vin (½) öl, vatten och Fanta. Maten var helt ok – inte lika bra som vi var vana vid (men så var det här ett sk ”vitskjorteställe” som vi som regel skyr som pesten) men drycken var skitdyr. Middagen blev den dyraste på hela resan. 37:50€. Trist med tanke på att den var långt i från den godaste och mest vällagade…Nåja.. det var inte så dåligt så någon behövde lida.

 

Bussen kom enligt tidtabell och kostade bara 4:80 – totalt – för färd ut mot flyget. Taxi samma resa skulle ha kostast oss på 17€. Där tjänade vi in lite på den dyra middagen!

Vi var framme på flygplatsen redan 21:40 och eftersom det var läääänge till vårt plan skulle gå fanns ingen öppen incheckningsdisk. Vi fick istället sätta oss och vänta… och vänta… och vänta….

Vid midnatt öppnade incheckningen och sen gjorde vi en snabb sväng på Taxfree – men där fanns inte mycket av intresse. Köpte lite olika Absolut-sorter.

Vi fick borda planet i tid och lyfte enligt tidtabell (02:40, grekisk tid) och landade sedan i Stockholm 5:20 (svensk tid)

4 kommentarer

 1. ☆ Cia

  En liten skitig kissemiss hittade ni också.

 2. soffie

  slutet på er resa och fantastiskt vackra bilder ,en sån söt liten katt!!!!har du funderat på vart ni ska nästa gång om ni ska iväg? kramen

  En del kvar… Vi är ju inte ”hemma” ännu.. bara i huvudstaden ju…
  Nej ingen aning alls. Tvivlar på att vi kommer iväg nästa sommar. Då blir det nog Lilla gula och en sväng till stockholm/gbg… men… man vet aldrig.

 3. Åsa

  Surt när den dyraste maten är sämst. Vi gör likadant, försöker undvika ”de finare” restaurangerna. Sist, i Turkiet, vart vi stammisar på ett jättebra kebabhak. Ja, inte kebabhak som i Sverige alltså…

  ja deras ”hak” är ju inte riktigt som våra… 🙂 Vi brukar besöka såna flera gånger. Favvigyrosen var från ett hak . Där var fullsatt varenda kväll av hungriga greker som ville äta gott och billigt. Men nog sjutton fick man vin till sin gyros trots att det var ett ”hak”.. haha…

 4. Åsa

  Kika in i min blogg… du har något där att hämta!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑