Resedagboken: Dag sju – dagen vi väntade och väntadeoch väntade på bussen…och blev av med pengar.

Måndag 18 juli

Dag sju – dagen vi väntade och väntade och väntade på bussen…och blev av med pengar.

Hade bestämt att åka till ”huvdstaden” på ön – Pothia – idag. Bussen skulle gå klockan 10:10. alltså klev vi upp redan klockan åtta. Allt för att hinna äta frulle och fixa oss klara utan stress.

Vi gick upp till den närbelägna busshållsplatsen och väntade… och väntade… och väntade…. Kvart i elva kom en buss. Som körde förbi – den var uppenbarligen redan  full. Så vi fortsatte vänta. Tydligen sätts det inte in ersättningsbussar om någon buss är för full och nästa buss skullle komma 11:40. Så vi stod kvar…Inte kom det nånn buss 11.40. Men 12:26 kom det en. Som vi rymdes i!!!! Grekland!!!!!

Bussen blev mer än knökfull. Vi fick stå hela vägen och varje gång den stannade fick jag flytta på mig för att inte klämma foten i dörren. Men fram till Pothia kom vi.

Pothia var varmt. Och rörigt. Med massor med folk. Och massor med trafik. Precis som vi mindes från förra gången vi var här.  Hu…. Men en bra sak hade dom: Supergoda Gyros. Däremot hittade vi bara tråkaffärer men kunde i alla fall inhandla supergoda – och billiga – oliver, till våra kommande lunchsallader. Alltid nåt.

Vi skyndade oss tillbaka till Myrties med bussen som skulle gå 15:00. Fast den kom inte förrän 15:26. Och den var ÄN fullare än den på ditresan. Jag armbågades och TRYCKTE/LYFTE in bus i bussen, trängde in mig själv och hoppades att maken fick plats. Det fick han – något inte alla fick.

Dock visste vi inte var vi skulle av. Bussen körde en annan väg tillbaka och vi försökte kika var vi skulle stanna. Men när vi kikade på grannön Telendos så insåg vi att vi åkt FÖRBI vår by. Mycket riktigt. Vi fick kliva av och promenera en bit tillbaka.

Blev tvungen att ”mellanmåla” med Ouzo och oliver. Och så klämde vi in ett eftermiddagsbad på helstensstranden. Åhhhh… så skönt jämfört med myllret i Pothia. Solade/badade till nästan halv sju och sen snabbhandlade vi lite innan dusch.

Då gjorde vi dock en mindre kul upptäckt. Det saknades inte mindre än 310€ i kuverten med pengar som vi förvarade i säkerhetsskåpen på hotellrummet. Pengarna var uppdelade i flera kuvert – ett för ”fickpengar”, ett för ”hyra”, ett med svenska oväxlade pengar och ett med ”busungens pengar”. Nu saknades det pengar i både fickpengarna OCH hyran. Och att man har räknat och skrivit upp fel i TVÅ kuvert är inte så sannolikt. NÅGON har använt en extra nyckel och plundrat oss på pengar. SHIT!!!!!!

Vi plockade snabbt undan resterande pengar, ringde svärmor och bad henne kolla mitt bankkonto så inga uttag var gjorda (eftersom VISA-kortet också förvarats i skåpet) och sen funderade vi på om man kunde växla pengar någonstans. Och hur var det med BANKOMAT???Fanns en sån på ön? Eller skulle vi bli tvungen att åka tillbaka till Pothia???

Svärmor lovade spärra kortet om det varit otillåten aktivitet på kortet och vi bestämde oss för att leta växlingsställen nästa dag.

Sen blev det middag. Det blev Fisketavernan. Vit grillad hel fisk med greksallad och vin… Mmmmm…..

 

Och trots pengaincidenten somnade vi så småningom gott i våra greksängar.

Detta var första gången vi blivit av med pengar under alla våra resor. Snopet. Men inte så mycket att göra åt. Inget att börja anmäla/bråka om. Och dessutom skulle vi aldrig kunna bevisa exakt hur mycket vi förvarat i säkerhetsskåpet. Bara inse fakta och semestra vidare.

 

 

3 kommentarer

 1. soffie

  guuu va härligt bruna ni är vilken vacker bild på er,å guuu va härligt det ser ut vilken fantastisk vy:) kramen

 2. Åsa

  Man kanske inte skall klaga på bussarna här hemma… 😐

  Surt med pengarna!

 3. Camilla

  Så himla fint! Jag är rusktigt sugen på att åka till Grekland och inte blir det mindre nu. Vill ni åka nästa år igen?
  Bilden på dig och Bus var också superfin. 🙂

  Vi vill åka VARJE sommar. Och har ju gjort nästan så i över 20 år. Men sen vi skaffade Lilla Gula känns det inte RIKTIGT lika viktigt. Så jag tror vi hoppar grekland nästa sommar – och satsar på sthlm-gbg. Eller nåt…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2023

Tema av Anders NorenUpp ↑