Resedagboken: Dag tre – Dagen vi vaknade på stranden och drack CocaCola till frukost.

Torsdag 14 juli

Dag tre – Dagen vi vaknade på stranden och drack CocaCola till frukost.

Vaknade vid soluppgången, kring sex på morgonen, efter bra precis tre timmars sömn. Underbart vacker. Nästan synd man sover över detta i vanliga fall. Busungen sov en stund till och när han vaknade fick han ett stort leende på läpparna och studsade sedan upp för att undersöka stranden. Inte varje dag man vaknar vid vågorna.

När solen började värma ordentligt tog vi oss upp mot affärsgatan och började leta efter ett bageri. Hittade inget. Men jag hittade en öppen Mini-Market som sålde färdiga baguetter. Lade till bananer och CocaCola så var frukosten komplett. (Eller hur?) Fann också var dom sålde biljetterna till färjan och inhandlade raskt. 6€ för vuxna och hälften för barn.

Kvart i åtta på morgonen avgick båten ut mot Kalymnos – i ett strålande väder morgonväder.Vi åt den inhandlade frukosten på färjan och var sedan framme på ett kick. Det tog bra precis 30 minuter. Där fick vi tag på en taxi direkt (15 €) och en kvart senare var vi framme vid Hotell Nefeli. Vårt rum var inte riktigt färdigfixat så vi blev bjudna på nåt att dricka under den korta väntan på att rummet skulle bli vårt.

Rummet var litet, som väntat, men jättefint. Fräsch toa, ovanligt mjuka sängar, en knarrig – men skön – tältsäng åt busungen, fin köksdel med riktigt bra utrustning och så en pytteliten balkong med utsikt mot kyrkan, grannön Telendos samt havet. Ljuuuuuvligt. Dessutom fanns det en flaska vatten och en dito vin i kylen åt oss. Trevligt, trevligt…

Maken var lite sliten efter resan så han tog en ”tuppis” medan jag packade upp. Sen gick jag och Bus och handlade. En himla massa! Vatten, grönsaker, pålägg, bröd, Ouzo, balkondryck, yogurt, honung, olivolja, snacks…. Tungt som sjutton att bära hem. Men så glömde vi heller inget viktigt.

När vi kom tillbaka hade maken vaknat och vi satte igång med första lunchen. Det fick bli stekt korv och potatismos. Och en stoooor grekisk sallad, såklart. Plus en Ouzo. Mums.

Bus klagade lite på värmen (och det VAR varmt ) men tinade när det blev stranddags. Gick till en strand, alldeles nära, som bestod småsten. Mjuka och superheta. (Stranden döptes sedan till Krosstenstranden, för att vi skulle ha koll på vilken strand vi pratade om). Kanonvarmt vatten i havet. Och härligt salt. Som vi hade längtat efter detta…

Efter ett par timmars strandmys tog vi oss hemåt, pustade på balkongen och fräschade sedan till oss i en riktigt välfungerande dusch. där vattnet till och med rann ut där det skulle, vilket ju inte alls är en självklarhet i Grekland.

Den allra första tavernamiddagen fick bli på ett ställe alldeles nära – en fiskerestaurang som hade som kvällens special ett erbjudande om Grillad fisk, strips, Grekisk Sallad samt ½l vin för två personer för 18€. Bus fick samma fast för en person (utan sallad och vin) för 6€. Fy sjutton så smarrigt. Stora härligt vita fiskar med vassa tänder. Lätta att bena ur och superhärliga i köttet. Mmmm….

Såg solen gå ned bakom Telendos medan vi åt och sedan drog vi oss hemåt. Alla var trötta, men Bus somnade ändå, rätt motvilligt, först vid 10 tiden. Vi härdade ut en timme till innan vi stämde möte med John Blund.

Fortsättning följer…

4 kommentarer

 1. Åsa

  Men vad härligt det ser ut!!!
  Kanske hänger på er nästa år…?
  Vi gillar ouzo också, så det går väl bra? 😉

  Såklart…

 2. Camilla

  Åh, vilka fina bilder. Ni ser ut att ha haft det kanonfint. 🙂

 3. soffie

  men guuu va vackert vart var dte ni var?Älskar Grekland och mums va mycket god mat,kram

  Vi var på Kalymnos. flög reguljärt till Kos. Tog färja över till Kalymnos. Hade bokat hotell via nätet där och stannade två veckor. Sen samma rutt hem igen – fast baklänges.

  Och du – det här är bara början på maten… haha… Det är ju NÅGRA dagar kvar på den här dagboken ju…

 4. ☆ Cia

  Vilka vackar bilder du fick till, Det där ser inte ut som några vanliga Semestersnapshots!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2023

Tema av Anders NorenUpp ↑