Resan ned flöt perfekt. Lyfte i tid. Landade i tid. Sov lite på planet. Och lite mer på bussen. Framme på Hotell Melmar i Rethymnon typ 5.30 på morgonen. 06.00 sov vi alla tre…

Jag vaknade först. Typ en kvart efter tio. En stund senare var jag i full färd med att packa upp. Vid elva väckte jag maken så han skulle vara vaken och släppa in mig en stund senare – då jag kom åter efter att jag handlat frukostingredienser.

Halv tolv väckte vi Femtonåringen. Och sen blev det frukost.

Första promenaden gick efter strandpromenaden. Och i gränderna i gamla stan. Knatade på rätt bra men efter ett par timmar var vi tillbaka på hotellet.

Beställde gyros i pita. Eller: kvinnan i receptionen beställde åt oss. En stund senare levererades dessa – fraktfritt – till hotellet. 2.80 per styck. Och sååå goda.

Sen blev det mera prommis. Fast nu på stranden, i sanden. Femtonåringens skrubbsår vätskar så mycket att bad känns uteslutet. Det blev istället en lång sväng precis vid vattenkanten. Jag och maken doppade oss men även vi var mest på land…

Lite surt tycker han såklart det känns men, men…

Det blev i alla fall ”nästanbad” och blöta fötter.

Efter dusch och balkongmys gick vi för att käka middag.

Valde en taverna vid strandpromenaden som hade ett erbjudande om vitlöksbröd, grekisk sallad, mixed grill och efterätt för 11.50.

Jösses så gott… Och så mätta…

Men. Sen blev det mer promenerande. Mot gamla stan. Där vimlade av folk och butiker. Mysigt, rörigt och varmt. 28 grader klockan 23 på kvällen !!! Undra vad det var på dagen då?

Två timmar knatade vi runt efter maten. Inte bara för att vi ville… Lite för att vi hamnade lite långt bort och virrade iväg oss lite.

Men… En stund efter midnatt är vi så tillbaka på hotellet.

Undra hur många steg vi fått ihop denna söndag? Defenitivt fler än rekommendationen!

Vi kan också konstatera: vi gillar Rethymnon. Trots att vi knappt badat nåt.