Såg en rätt ruggig skräckis igår.


Se No Evil

image248

Två poliser hittar en ung flicka med utslitna ögon. Hon lever men är naturligtvis chockad. Psykopaten som gjort detta mot flickan går till attack mot poliserna. En av dem dör, den andra får armen avhuggen, men lyckas skjuta Jacob Goodnight i huvudet.

Fyra år senare jobbar den överlevande polisen med fångar. Han är intiativtagare till ett projekt där ett gäng unga interner får en möjlighet till en månads förkortat straff. De ska under en helg städa ett gammalt slitet hotell, Blackwell Hotel, för att göra det beboeligt för hemlösa. Vad de inte vet är att Jacob lever och mördar. Och numera håller han till i det fallfärdiga hotellet Blackwell. Det dröjer inte länge förrän den gigantiske och skoninslöse Jacob tagit livet av några samt behållt en av de unga tjejerna som fånge. Inlåsta i hotellet börjar en kamp på liv och död där ungdomarna inte har någonstans att fly.

image249

Detta är en läbbig film. Det är ganska mycket frosserier i blod och slibb. Man får se ögon som slits ut, armar som huggs av, det spetsas, krossas och lemlestas. Relativt bra skådepeleri och miljön är härlig läskig. Man får snabbt ledrådar över hur Jacob blivit som han är och vem som är orsaken till det. Och det är dessutom rätt lätt att räkna ut vilka ungdomar som kommer klara sig. Några fantasifulla mord förekommer också. Eller vad sägs om att dö av att en mobiltelefon trycks ned i halsen?

Har man sett nyinspelningen av Black Christmas och nyinspelningen av Toolbox murders har man en ganska bra mix av vad detta är för film. Smygande i dolda gångar, spionage i springor och massor med mord!

Riktigt underhållande…om man gillar slibbskräck. Känsliga bör dock undvika!

Betyg:

image99image98image99image98