En till underbar dag. Solen lös på oss, precis hela dagen.

Rosorna från förra fredagen är fortfarande lika tjusiga.

Började förmiddagen med att kratta kottar. Helt sjukt många landade på vår gräsmatta när det blåste och regnade under åskskuren dagen innan. Och klipper man, som jag, gräsmattan med handjagare är miljoner kottar inget som underlättar jobbet.

På väg hem från promenaden stannade vi till och beställde gyros i pita. Kändes passande en sån här solig och varm dag (drygt 28 grader). Den åt vi sen i solen på altanen medan vi lyssnade på grekisk musik.

Sen tänkte vi cykla och bada. Dock hade jag drabbats av punktering på min mammas farmor gamla pärla. Som tur är har vi en reserv. Nu fick jag cykla lite modernare då jag istället tog makens farmors Husqvarna från 50-talet!

Premiärbad för mig och maken (men inte för Sjuttonåringen).

Och jäklar så skönt det var. Det fanns ingen risk att man skulle drabbas av frostskador i lederna

Tillbaka på gården låg jag och torkade medan maken tog hand om alla kottar jag krattat ihop på förmiddagen.

Till middag blev det sedan räkfrossa. Drygt 1 1/2 kg styckfrysta räkor, mozarellasallad, skaldjurssallad, chiloaioli och hembakt baguetter med flingsalt och örter.

Jösses…

Satt ute till halv elva. Då tyckte jag att 20 grader blev kyligt på mina bara ben.

Avslutade dagen med sista avsnittet av Big Sky.

Väderrapport 9 juli: soooool. +28,3 som varmast. Betyg: 5