Betydligt bättre på väderfronten. Växlande molnighet och nästan lite skönt ute. Tappade dock hakan då jag tömde regnmätaren och såg att lördagen hade gett oss 35mm blött. Inte undra på att det piskade mot rutorna.

Denna söndag blev det en riktigt skön 10 kilometers prommis. Väg. Skog. Och strandpromenad.

Sen lunch.

Det gräs jag inte kunde klippa under lördagen blev nu snaggat. Välbehövligt. Riktigt tungklippt på sina ställen med min handjagare.

Sen började jag gräva. Igen.

Vi har fyra buskar Amerikanska blåbär. Som bara blommat ett enda år. Inte ok!

Nu bestämde jag mig för att byta ut dessa mot något annat.

Men eftersom det tar emot att slänga bort sånt som faktiskt lever så valde jag att flytta dom.

Längst ned mot skogen. Där det faktiskt växer vanliga blåbär. Fyra gropar. Och sen tryckte jag ned fyra buskar. Så mycket jag fick grävt upp av surjord och torv fick också flytta. Dessutom borde det ju redan vara sur jord när det är tallskog och växer blåbär.

Blev helt ok. Och dom kan ju inte mer dö.

I detta hål hoppas jag hitta en ros som inte behöver gassande sol.

Och i dessa tre ska Klasespirea få prova växa.

Har hittat en stor buske i ett närliggande dike som vi ska hämta nån gång. Den här:

Fotot här nedanför är min mammas.

Nu har jag förberett så det bara behövs lite ny jord.

När sonen kom hem blev det nån Thailiknande kycklingrätt.

Och sen hallon, smultron och jordgubbar till efterrätt. Några krusbär addades också till detta efter jag fotat.

Plockade även mer körsbär. Men dom åkte i frysen.

Helgvädret söndag 7 augusti: Sol och moln. ⛅+19,4 🌡som varmast. Kunde i alla fall klippa gräset i t-shirt. Helt ok. Betyg:3️⃣

Nu har vi lämnat sonen i Lilla Gula. Han är ledig måndag och tisdag men ville stanna kvar.

Vi jobbar ju. Barnen kommer åter i morgon. Och så börjar vi med att vara kort om folk. Covid, ni vet… 🙁 Hoppas jag slipper bli sjuk lagom till nästa ledighet. För om 5️⃣ arbetsdagar tar vi semester igen.