potatisstånd

Jäklar vad kul. Redan i fredags hade vi stånd. Och innan måndag var det än fler. Det växer så man nästan ser det.

planterat

Innan vi lämnade gula huset för helgen satte vi även sockerärtorna i jorden. Samt petade ned några solrosfrön.

solrosfrön

Och dagen innan hade vi planterat och köpta plantor av pelargonior, lobelior, tre sorters kryddor, chili och chilipaprika. Dessa fick dock flytta in i vardagsrummet då vi åkte eftersom vi visste vilket väder som väntade under veckan.

Vi köpte även två stora tomatplantor. Men dom var  just omsatta så dom får vila ett tag innan dom får större krukor.

Antar att det inte kommer ha hänt så jäkla mycket på växtfronten… här har varit storm. Hoppas alla tallar och den jättestora granen står kvar vid Lilla Gula Huset. (kan bli dyrt annars….) Funderar även på om Studsmattan står kvar. Regnet har öst ned.. och i morse var det bara 2 plusgrader ute. (Nu har graderna ökat till hela 5!!!)

Vi var dit en sväng i går eftermiddag – innan det började storma ”på riktigt”. Precis när vi åkte (vid 17-tiden) gick strömmen. Jag håller tummarna att det inte var något långvarigt strömavbrott eftersom jag precis varit och lagt en massa godsaker i både kyl och frys… ;-S

I morgon är det examen. Ungen slutar sexan. Jag har semester så planen är att åka till just Lilla Gula Huset direkt efter avslutningen. Där har han önskat kräftor till examensmiddag…. (om dom nu klarat sig i strömavbrottet).