Söndag. Soligt och fint. Vi var ute före lunch och skottade snö.

Det hade kommit en hel del under lördagen. Saknas dock en halvmeter, typ… Fast det lär ju hinna komma!

Innan vintern vänder mot vår brukar fågeln på det här armeringsjärnet sitta med fötterna i snön. Det kan diffa lite, men som regel är det den mängden som kommer. Ibland har vi så mycket redan vid årsskiftet och vissa år vräker snön ner först i februari/mars… ja… april kan också vara rätt snöig. 2014 fick vi däremot nästan ingen snö. Då var den helt borta tidigt.

Idag ska man fira Sten Stures Ben, om man följer https://temadagar.se/

Så här står det om idag:

Året var 1520, platsen var Åsundens is vid Bogesund och det hela var ett slag mellan Sverige och Danmark. På den svenska sidan stod Sten Sture den yngre med sina soldater och på den danska sidan stod Kristian Tyrann med sina. Sten Sture blev under slaget träffad av en kanonkula som totalt krossade hans ben, detta var en av anledningarna till att danskarna sedan vann slaget som gjorde att de senare tog makten över Sverige.

Vi har i Sverige sedan år 1520 firat Sten Stures ben, tyvärr är firandet av dagen utdöende, vi vill därför uppmana er att den 19 januari fira vår forne regent Sten Sture och hans förlorade ben. Ni firar först genom att ni kastar kanonkulor i form av snöbollar på varandra för att sedan äta upp kanonkulorna i form av chokladbollar.

Kasta kanonkulor funkade inte! saknas. På tok för torr och lätt snö. Vi fick nöja oss med att skotta. Men att äta upp kanonkulorna, det fixade vi. Extra kul att vi dessutom fick kaffegäster lagom till fikat!

Hemma i lägenheten blev det hamburgare till middag. Och Walking Dead i soffan!

Ny vecka väntar….