Fantastiskt bra sätt att tillaga revbensspjäll på.
Detta recept är för ca 2 kg tjocka spjäll.
Salta och peppra spjällen. Stek i ugn, 125⁰, under lock (så ångan stannar i grytan) i många timmar. Minst 3.
Blanda samman en glace av:
0,75 dl ostronsås
0,75 dl hoisinsås
0,75 dl ketchup
0,5 dl honung
3 msk soja
3 msk balsamvinäger (vi har mangodito)
Massa färsk riven ingefära
Två rejäla rivna vitlöksklyftor
1 hackad chili
Ta upp spjällen från grytan. Höj tempen till 225⁰ Dela och lägg på plåt med bakplåtspapper. Gegga runt spjällen i glace så det kommer åt överallt.
Lägg tillbaka i ugnen och låt dom ligga inne till det bubblar duktigt om spjällen.
(Vi la sen tillbaka spjällen i grytan som fortfarande var varm, la på locket, och tillagade rotsaker i ugnen eftersom vi inte har varmluftsdito. På så vis höll spjällen värmen tills allt var klart!)
Lämna ett svar