Ingen sovmorgon. 6.30 gick larmet. Och 8.00 kom arbetsledaren (läs: min pappa) för att styra upp påskaftonens tapetsering.

Med en erfaren tapetserare gick det hela väldigt smidigt – trots att ingen av oss någonsin tapetserat. Vi har alltid bara gjort underarbetet.

Min pappa mätte. Maken och han rev bitarna. Maken limmade. Pappa hängde och skar. Jag torkade och fick bort alla luftbubblor. Sonen hantlangade samt efterarbetade samtliga skarvar ordentligt.

Halv 12 var det klart. Vi städade undan och tog lunch.

Sen monterade pappa bort diskbänksplåten och måttade inför höjningen av bänk och skåpar. Han var också så snäll så han monterade tillbaka den igen så vi slipper vara utan diskbänk och vatten resten av påsken.

Vi mätte även upp hur mycket golv och kakel vi ska köpa.

En fika och sen åkte pappa. Vi tog fram färg och målade ett varv till under fönstren och fixade till ett fd eluttag i taket. Sen städade vi köket.

Påskharen hade varit här under natten. Men i all tapetserarröra upptäcktes det först under eftermiddagens städande!

Påskafton hade inte lika härligt väder som långfredag men ut ville vi.

Det blev 90 minuters promenad. Inte jätteskönt – men välbehövligt.

Kollade hur min bärfärgning av ägg gått.

Både bra och dåligt resultat. Att blåbär funkade visste jag ju. Även jordgubbssylt och granatäpplekärnor gav färg. Dock blev fläckarna på skalen av både hjortronsylt och krusbärsmarmelad i det närmaste osynliga.

Traditionsenlig middag: Påskbuffe. Med massa godsaker. Gravad lax, varmrökt lax, sjöfrysta räkor, ishavsrom, kycklingvingar, italienskt kallskuret, ägg, potatissallad, grönsaker och chiabatta.

Sen gick sonen ut och fixade en riktig påskbrasa. (Mest för att bränna upp alla räkskal). Så mysig avslutning på en aktiv påskafton.