Måndag var magisk. 24 plus… sol. Synd att det var jobb som gällde. Tur att jag kan vara ute på arbetstid.

Tog en skogsprommis på lunchen och tänkte hinna en jogg efter jobbet. Men kylen var tom så vi var tvungen handla. Men jag fick mig nästan en timme solbadande på balkongen. Skönt det med.

Härligt mysig middag i nästan greklandsgrader på balkisen. Och så kom jag på att jag skulle putsa glasrutorna på densamma – kvart i nio på kvällen. Sen tog vi taket också.

Tisdagen var också solig. Inte lika varm men skön. Strax under 20 tror jag.

Upptäckte också att häggen slagit ut!

Efter jobbet åkte vi och köpte lite plantor till Lilla Gula, torv till blåbärsbuskarna och två hängande mynta till balkongen här hemma. Ska visst vara bra mot flugor – och flugor hittar ofta in på vår inglasade balkong.

Gjorde en väldigt god middag. Superenkel.

Fräste vitlök, lök, paprika, zucchini och tomater i olivolja med lite grönsaksbuljong. Sen på vi det åt sidan. Fräste därefter råkorv och när den började bli färdig hällde vi i kokt gnocchi och lät den få fin fräst yta. Sen i med tinad spenat och massa chili. När vätskan kokat bort blandade vi i grönsakerna och toppade med oliver.

Mums…

Kom oss ut på en kvällspromenad fast solen försvann. Vi fick faktiskt en regnskur över oss.

Läste också att vi tydligen redan har meteorologisk sommar.

24 maj anlände den i år. Ungefär samtidigt som stora delar av södra Sverige. Hoppas det inte innebär att den kommit för tidigt och att vi blir utan riktig sommar till semestern!

Nu laddar vi för onsdag!