Uppesittarkvällen blev inte så sen så redan 8.30 var familjen i farten. En god långfrukost och kaffe framför morgon-TV blev en bra förmiddag. Sen fixade vi jul.

Islyktorna var perfekt frysta. Maken och sonen satte i gång revbensspjällen. Och vi passade på att skiva upp allt inför middagen. Vi gjorde potatisgratängen redo att langa in i ugnen senare. Och så dukade jag.

Här finns en film på den fina servettvikningen: https://www.instagram.com/reel/CmdqjPxOLQR/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

En skinkmacka slank ned och sen blev det dusch.

En minut i tre var lyktorna tända, godiset framme, håret fixat och finkläderna på.

Sen Kalle.

Och därefter matfix.

Mina föräldrar anlände en just innan allt var klart och strax efter fem serverades julmiddag. Så lagom med fem runt bordet.

Vi tyckte inte vi satte fram så mycket mat men ändå blev det över till ett par luncher. Resten är redan i frysen för kommande middagar, tex till en nyårsdagspizza!

Tror ingen behövde gå hungrig från bordet.

Senare framåt kvällen, när gästerna åkt, tog vi tag i den gigantiska julklappshögen.

Och herregud så mycket fint. Allt från KostsBoda-tumbler och gin till lukta-gott och bakgrejer, kläder och mobilskal till hårfön och grillbestick, xbox-spel och doftljus till drinktillbehör och Sabaton-merch. Klockrent alltså!

Vi är ganska tokiga i julklappar allihopa så det blir lätt mer än mest. Men det är ju så kul.

Satt uppe till ganska sent innan jag hoppade i min nya morgonrock greppade tandborsten och därefter förflyttade mig till sängen.

Fantastisk mysig julafton. Nu laddar vi för nyår. Och siktar på grillat till middag denna juldag!