Vilken fin Lucia det blev.

Jag hade sovmorgon och hann se Luciamorgon till frukosten.

Och faktiskt sen en gång till, (första tredjedelen) på jobbet. Med lussefika till.

För barnen på jobbet är Lucia en stor dag. Många veckors träning är slut och äntligen ska de få visa upp vad de kan. Som dom längtat. Men en dag som skiljer sig från andra kan behöva lite stöd. Och så här kan det se ut när jag pratar med barnen.

Solklart, eller hur?

Genrep på förmiddagen. -14⁰. Gitarren var grymt ostämd efter 90 minuters utevistelse. Men allt gick bra och min vänsterhand tyckte det var en strålande idé att koka vatten till i kaffemuggen och nypa i den mellan sångerna!

Klockan 14 var det dags ”på riktigt”.

Och vilka barn!! Så fantastiskt duktiga. Som final hade vi Queens We Will Rock You. Fast jag hade gjort en jultext. Och med klappassistans från den riktigt stora publiken blev det häftigt. Alltså!! Hur coola var barnen?!🧡🤟

Samma temp på eftermiddagen och nu körde jag värmepåse. Inga kalla fingrar alls.

När alla druckit glögg och ätit pepparkakor återstod städning för oss.

Och sen fortsatte städandet på hemmaplan. Avslutade Lucia med thaimiddag på lokal.

Så himla gott.

Nu plockar jag av mig Lucia-smycket jag fick i samband med att jag var med i Norrbotten Lucia 1994.

Det får ungefär en vecka utanför smyckesasken varje år. Och nu ska det åter in i skåpet.