En kycklingrätt värd att minnas

Skrivet av den 27 mars, 2014 klockan 22:06 i Dagar med Linda,Mat och prat,Recept - Kyckling,Recept - Övrigt

kyckling_bönsallad

I lördags tog vi en färsk kyckling (eller faktiskt två, men det hör ju inte hit)  och kryddade med grillkrydda och stekte på 175 grader i ca 1 timma. Då tog vi ut den ur ugnen och blandade ned färskhackad chili i kycklingspadet och öste fågeln. Vi fortsatte steka i ca ½ timma till. Sen togs fågeln ut och styckades samt östes med chilispadet (Man kan här eftersteka vid behov)

Till detta serverades en grön bönsallad med spenat, vitlök potatis och brödsmulor.

Gröna bönor (Harico Vertes)  kokades och fick rinna av. Vitlök frästes i olivolja. Sedan tillsattes potatisklyftor  som rostats i ugnen tidigare på dagen, samt stora fina bitar av ett luftig vitt bröd (vi hade Grekiskt lantbröd). Detta fick fräsa runt så brödet fick färg och tog upp smaken. Hällde i lite citronolja när det blev för torrt i pannan. Därefter satte vi i massor av grovhackad bladspenat att fräsa och allra sist åkte de gröna bönorna i pannan och fick lite stekvärme och smak dom med. Saltade med flingsalt och serverades direkt.

Vi hade även en kallrörd sås gjord på yogurt, mangochutney och sambal oelek

Shit vad gott detta blev.

Alltså la jag in receptet här så vi ska komma ihåg det.

3 har sagt sitt

3 har sagt sitt när det gäller mina tankar om “En kycklingrätt värd att minnas”

 1. Det här sa chillitanten den 28 mars, 2014 klockan 08:45

  Mums ! Jag har köpt ett lamm (fryst) och det blir lite spännande för jag har inte så ofta tillagat lamm och det känns som en utmaning faktiskt. Kram

 2. Det här sa Pernilla den 28 mars, 2014 klockan 19:11

  Låter som en rätt helt i min smak.
  /P

 3. Det här sa Camilla den 4 april, 2014 klockan 20:53

  Oj, så länge i ugnen. 🙂 Det passar mig det, som alltid är lite rädd för att kycklingen inte är riktigt genomstekt. Det såg gott ut.

Trackback URI | Comments RSS

Vad tycker du?

ABY