Ballen nästan glänser

vårbalkis3

Soool och soool. Jag har dock inte hunnit sitta på min vårstädade balkong ännu. Det har dock ungen. Fast än så länge med glasrutorna stängda. (för tvärt emot som många tror så är vi inte instängda i en kuvös eller nåt – glasrutorna går att öppna… skjuta åt sidan… helt liksom… Man kan välja om man vill ha helt öppet – ett litet hål som bara passar solstolen eller ett par lufthål så det cirkulerar liksom. Tidigt på våren brukar jag kunna sola i bikini långt innan det funkar ”på riktigt” just för att jag kan skapa lä av glasrutorna men ändå öppna upp precis där jag sitter – men inte en cm mer…)

vårbalkis4

På den här balkongen äter  vi massor av vardagsmiddagar (och självklart helgdito om vi är hemma någon helg). Jag tillbringar många eftermiddagar efter jobbet här – med en bok och i solstolen. Vi fikar, vi umgås, vi bara är…

vårbalkis2

Det finns gott om utrymme att vicka ned stolen – och den går även flytta närmare räcket tidigt på eftermiddagen när solen kommer från sidan…

vårbalkis1

Bordet går, som synes, att fälla ut, när vi ska äta. Men till en fika eller ett vinglas räcker det bra med det mindre bordet

vårbalkis5

När ungen var liten lekte han massor här… nu är det mest tidningar och surfplatta som gäller. Balkongdörren går in i vardagsrummet så det är nära till stereon. Ena högtalaren står just innanför dörren. Perfekt, liksom. Lite mer blommor ska väl hit… men inte än. Påskliljor klarar dock nattkylan bra. Som tur är.

För än är det kyligt på nätterna. På dagarna är det varmt och det smälter. Men fram till lunch är snön ”hård” och inte så slaskigt…

Det är lovat fint väder resten av veckan. I morgon har ungen skidtävling med skolan. Och jag börjar längta till fredag.

Idag fick jag mera födelsedagspresenter  – via post. Massor med lotter. Så nu jäklar SKA jag bli rik. Jag har också mailat Cirkus Scott om vilken föreställning i augusti vi vill nyttja mitt vunna presentkort på.

5 kommentarer

 1. Therese - Sockenvägens Söta

  Visst är det härligt med dessa inglasade uterum, även i dag har jag njutit av värmen i vårt uterum, och öppnat ett fönster så jag fick sol på nosen 🙂 Skönt! KRAM

 2. Camilla

  Herregud vilken rubrik, kvinna! Man börjar ju nästan rodna. Men ballen ser skön ut… haha!

 3. soffie

  å va fint du har det på din ”balle” hehe så säger jag med och alla mina ungar ropar i kör men maaaama så heter det ju inte:)

 4. Pernilla

  Vilken härlig oas. Där skulle jag också ägnat en massa tid. Vi har uterum men än är det för kallt där. Vi har valt täckt tak för att ha uterummet svalt och skönt på sommaren. Då är vi där hela tiden i stället. För- och nackdelar.
  /P

 5. Hanna

  Det ser mysigt ut! Vi har balkong i huset, men den är inte alls lika användbart (eller nödvändig) som i lägenheten. Inga grannar har balkong heller… Vår balkong saknar tak, vilket gör att jag inte ens kan ställa ut mina korgstolar där. Och öppnar man dörren springer katten upp på taket. Det blir inte bra helt enkelt. Men vi har en trädgård. =)

  Svar: Ja och det är ju snäppet bättre. Vi har faktiskt en jättefin trädgård, med solskydd, buskar och grillplats vid lägenheten. Just under vår balkong (ja tre våningar ned då) Och så HAR vi ju en trädgård. I lilla gula… 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑