En kycklingrätt värd att minnas

kyckling_bönsallad

I lördags tog vi en färsk kyckling (eller faktiskt två, men det hör ju inte hit)  och kryddade med grillkrydda och stekte på 175 grader i ca 1 timma. Då tog vi ut den ur ugnen och blandade ned färskhackad chili i kycklingspadet och öste fågeln. Vi fortsatte steka i ca ½ timma till. Sen togs fågeln ut och styckades samt östes med chilispadet (Man kan här eftersteka vid behov)

Till detta serverades en grön bönsallad med spenat, vitlök potatis och brödsmulor.

Gröna bönor (Harico Vertes)  kokades och fick rinna av. Vitlök frästes i olivolja. Sedan tillsattes potatisklyftor  som rostats i ugnen tidigare på dagen, samt stora fina bitar av ett luftig vitt bröd (vi hade Grekiskt lantbröd). Detta fick fräsa runt så brödet fick färg och tog upp smaken. Hällde i lite citronolja när det blev för torrt i pannan. Därefter satte vi i massor av grovhackad bladspenat att fräsa och allra sist åkte de gröna bönorna i pannan och fick lite stekvärme och smak dom med. Saltade med flingsalt och serverades direkt.

Vi hade även en kallrörd sås gjord på yogurt, mangochutney och sambal oelek

Shit vad gott detta blev.

Alltså la jag in receptet här så vi ska komma ihåg det.

3 kommentarer

 1. chillitanten

  Mums ! Jag har köpt ett lamm (fryst) och det blir lite spännande för jag har inte så ofta tillagat lamm och det känns som en utmaning faktiskt. Kram

 2. Pernilla

  Låter som en rätt helt i min smak.
  /P

 3. Camilla

  Oj, så länge i ugnen. 🙂 Det passar mig det, som alltid är lite rädd för att kycklingen inte är riktigt genomstekt. Det såg gott ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑