Extremvarm jogging och härligt bad

Skrivet av den 6 augusti, 2014 klockan 21:52 i Dagar med Linda,Foton,Jogging

joggat1

Nästan 30 grader i skuggan…och ett arbetspass som innebär jogging mitt på dagen enligt mitt egna ”joggingschema” (som jag ogärna ruckar på). Hm.. kanske inte den bästa kombinationen, men eftersom jag visste att eftermiddagen samt kvällen skulle vikas åt annat så struntade jag i termometern. Och invigde  även mitt vätskebälte:

joggat2

Och hej bara – 8,7 km gick hur bra som helst i värmen. Det fläktade lite i skogen och med lite vatten så gick det som en dans. Fast jag hade ”bara” två flaskor med mig. Ville testa ”skumpfaktorn”. Jag avskyr att ha saker med mig när jag springer så ett vätskebälte har verkligen känts avskräckande. Men eftersom jag hoppas komma iväg (och i mål) mina 2,5 mil innan hösten så kändes det nödvändigt att införskaffa ett.

Och Therese  du undrade ju – Stadiums SOC för 199:- var riktigt bra. Jag hade önskat det satt fast på höfterna. Det gjorde det inte, det gled upp. Men i midjan satt det bra, och var inte i vägen. 

joggat3

Varje flaska rymmer 1,25 dl och det finns en ficka på magen till nycklar, en mobil (min s4 går ned med nöd och näppe – nu har jag ju inte den med mig, men ska jag iväg en riktigt lång sväng så är det ju bra ATT den ryms)

 

Efter jogging och dusch hamnade jag och ungen och en kompis till honom på Strandängsbadet

strandängsbadet

Härligt väder och så varmt i poolen (solcellsuppvärmd – och mängden sol vi fått i sommar gör ju sitt)

Ungarna testade även att bada i själva älven. Det gjorde inte jag – eftersom stämpeln från entren satt så dåligt att jag inte ville riskera att den tvättades bort.

Dock hoppade jag från isberget ett par gånger.

Och så drack jag kaffe. Och läste deckare.

strandängsbadet1

 

Sen har vi grillat tunna spjäll till middag. Och tagit en halvmils prommis i den ljumma (näe – varma)  kvällen. Hittade hallon även ikväll.

Och så lite TwinPeaks innan godnatt.

(det här tror jag var kulmen på sommaren – nu kommer graderna falla.. hoppas det går lååååångsamt)

4 har sagt sitt

4 har sagt sitt när det gäller mina tankar om “Extremvarm jogging och härligt bad”

 1. Det här sa Therese - Sockenvägens Söta den 7 augusti, 2014 klockan 06:16

  Wow vilken härlig dag! Å vilak rundor du tar bara så där, impad! Bra att du är nöjd med bältet, vatten är ju nödvändigt då man ger sig ut i värmen. Här har den onda halsen även renderat hosta nu, så här blev det bara en svettig kvällspromenad på knappt 8 km. Bättre än inget… Men hade gärna sprungit ist… Ha nu en toppen dag! KRAM

 2. Det här sa Hanna den 7 augusti, 2014 klockan 20:57

  Kommentar på svar: Vi har också alltid kört direkt med 90-säng till barnen. En som jag själv fick för typ 20 år sedan. Den är ganska låg, men ibland önskar jag att jag hade haft en resårbotten på golvet istället. Till Tesla hade vi en stödbräda som farfar byggt och hon hade en förmåga att typ hasa ut och fastna under den. Nu köpte jag en på Ikea istället, som egentligen var tänkt för mindre barnsängar, men jag tänkte att det funkar ändå eftersom en ettåring ändå bara fyller upp ett hörn av sängen.

 3. Det här sa Camilla den 7 augusti, 2014 klockan 21:00

  Åh, hjälp säger jag bara! Mycket bra jobbat!!!

 4. Det här sa Therese - Sockenvägens Söta den 8 augusti, 2014 klockan 06:15

  Här hade vi ”bara” 14 i morse och Bogge sa att det kändes att det snart var vinter ;-P Ha en fin fredag! KRAM

Trackback URI | Comments RSS

Vad tycker du?

ABY