12 juli – dagen vi spenderade flera timmar sittande på ett souvlakiplace 

När morgonbestyren var gjorda gick vi upp till the National Road (5 min från oss) och tog bussen 11.30 till myllret i Chania.  (4.50 €/person) Galet varmt. Massor med folk. Och rörigt. Men ungen hittade det han sökte och sen slog jag på GPS:en på telefonen. Mot Gerasimos ställe. Souvlakigrillen han köpte i början av året när han sålde sin taxi. 

Vi prickade precis rätt. En kvart från centrum. Utanför kärnan. Inga turister. Han blev paff när vi dök upp. Och glad

Vi käkade Gyros, drack öl (Gerasimo bjöd!) och så surrade vi. Det var väldigt lugnt på hans nyköpta grill så han hängde med oss mest hela tiden. 

Han presenterade sin syster (och bjöd in oss till hennes bröllop på söndag!!!), visade sin hundvalp (en 20 kg boxer) och var mäkta fascinerad över foton från vår vinter. 

Ungen och Gerasimo försökte få till de mest perfekta Snapchat-fotona  samt diskuterade skillnader i svensk och grekisk skola, vi pratade om varför grekiska människor är öppnare än (okända svenskar) och om vad som är de viktigaste ingrediensen i livet. Bland annat.

Vi blev kvar länge. Dock inte så länge Gerasimo ville. Men vid 16 kramades vi hejdå… och på återseende.

Buss tillbaka till lugna Geo 16.30. Jättesvettiga. Skönt att få plocka bort (city) kläderna och pusta på balkongen. 

Middag blev på Nostos. Först en stor greeksallad och sen tog maken och ungen grillad octopus. Jag tog grillad Solefish.

Yummy.

Ljummen kväll. Strosade. Gick till stranden


Ungen stannade kvar när vi gick och handlade morgonpålägg. Dock blev han kvar så länge så vi började sakna honom… och fick gå leta honom… haha… han var inte långt borta. Han väntade bara på bar Tropicanas Beachpartyfyrverkerier.


Totalt slut efter dagen hinkade vi bubbelvatten under den stjärnklara himlen.

1 kommentar

  1. Therese

    Åhh så kul att ni letade upp honom! Måste vara kul att återvända så som ni gör ?? Och som vanligt verkar ni ha det toppen bra med god mat, sol och katter 😉 njuter av att slinka in här och följa er semester dag för dag, hör summerar regn,regn, kyla och åska mina semesterdagar rätt bra, trist. Massa kramar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑