Vilken superfredag.

Sval förmiddag. Sonen tog långbyxor och collegetröja när han trampade till fortet. Bara +15⁰. Jag dammsög och skurade toaletter.

Vid 11.30 hoppade vi in i bilen och rattade mot Kalix.

På plats i lägenheten vattnade vi blommor och kollade lite post. Sen dukade vi upp en snabb och väldigt spartansk lunch.

Överbliven flinta från dagen innan fick sällskap av några trötta morötter som nästan var ensamma i kylen. Och så hittade jag knäckebröd och lite kaviar.

Sen gick vi dit vi kommit till stan för:

Mot Röda kvarn (bio) och Indiana Jones – Dial of desteny.

Vi ryckte med oss presentkort som passerat sina utgångsdatum med åtta månader och frågade om vi fick nyttja dom. Och se det gick utmärkt. Presentkorten räckte även till var sin dricka, godis samt popcorn. Tack för det. Vilket bra kundbemötande!

2½ timme må-bra-film senare åkte vi och handlade.

Vi behövde lite middagsingredienser och så skulle vi få tag i nya packningar till kranen i tvättstugan.

Och det blev mer än packningar.

Med oss tillbaka hade vi även ett gulligt caféset till (den växande) besån.

Passade perfekt. Och inte gjorde det nåt att vädret hade fixat till sig ordentligt framåt dagen så vi dessutom kunde inviga hörnan.

Och byta packningar.

Sen middag. Denna kväll pizzabak.

Tre stycken stora blev det. (Blev över till lunch!)

En med skinka, oliver och färska örter. En med mozzarella, pesto, prosciutto och ruccola. Och en med cremefraishe, rödlök, rom och gräslök.

Alltså!❤️

Semestervädret

14 juli

Mulen ☁️ och sval förmiddag. +15⁰ – +18⁰. 🌡Sen kom solen och tempen steg☀️ +22,6⁰ som varmast.🌡 Betyg: förmiddagen 3, eftermiddagen 4, dvs