Söndagen började med kaffe på ”nya” uteplatsen.

Sen prommis. Passerade en bakluckeloppis på hemvägen och blev med en stor glasurna samt en till Iittalla Kivi. Visserligen en färg vi redan hade, men till rätt kurs så…

Och jag insåg att för att ljuslyktorna ska kunna få plats på ett bra sätt var det läge att fixa en extra våning i Kivihuset.

Så fint!

Efter lunch förberedde vi middagen. Två slaksidor av lamm skulle förvandlas till middag. Vi hade inget recept utan hade funderat ut nåt vi trodde skulle bli gott. Först skulle slaken putsas. Och det tog tid.

Sen saltade och papprade vi och så fyllde vi sidorna med salsicciafärs och torkad timjan och rullade ihop.

(Vi la dom på varann så det blev en tjock rulle). Den fick sen vila i kylen några timmar.

När den sen skulle i ugnen la vi chilisaltad småpotatis i botten på grytan. I med olivolja och färsk timjan. Sen på med rullen. In i ugnen, 225⁰, i 45-60 minuter. Sen sänkte vi tempen till 175⁰ och lät steka 2-2½ timme till.

Supermört att skära i skivor och potatisen var typ lättfriterad. Helt galet gott.

Film på tillagningen här nedan:👇

https://www.instagram.com/reel/Cuurc9NNbQ9/?igshid=MmU2YjMzNjRlOQ==

Eftersom maten skötte sig själv kunde vi stanna ute i den härliga värmen. Vattnade. Rensade ogräs. Och så fick maken köra med trimmer och ta bort de två rödklöverängarna vi sparat åt humlorna. Nu hade dom blommat ut.

Mammis gillade inte att vi stökade med ett sånt illalåtande verktyg men när allt lugnat sig slappade hon på taket, som vanligt.

Och då upptäckte jag att vi inte bara har kart i våra krusbärsbuskar. Vi hade även katt. Finaste Svea!

Dock spanade hon in Mammis så jag fick gå dit, klia henne på myggbetten och förklara att hon inte får jaga Mammis och bebisarna. 😁

Middag. Och sen nyplockade jordgubbar. Och några få smultron. (Och ja, det var tre skålar, men sonen var upptagen med annat!)

Avslutade lördagen med ett avsnitt Welcome to Chippendales.

Semestervädret

15 juli

Sol. Nåt moln emellanåt. Varmt hela dagen. +20,5⁰ – +23,9⁰. Betyg: 4,5